Az elmúlt években nagy szükség volt újabb háziorvosi körzetekre, ugyanis a lakosság csak nőtt, de a háziorvosok száma maradt, a várakozási idők pedig egyre hosszabbak és hosszabbak lettek. Dunakeszi Város Önkormányzata ezért hozta létre az alagligeti Tábor úton a 15. háziorvosi körzetet, melyet Dr. Kohári György vezet, immár egy éve.

adoktor

A doktor urat arról kérdeztük, hogyan telt ez az első év és mik a távlati tervek, milyen újításokat terveznek.

Egy év még igazán fiatal kor egy háziorvosi rendelő esetében, így továbbra is várják a betegek jelentkezését, hogy teljes kihasználtsággal tudjanak működni. Természetesen minden dunakeszi lakos előtt nyitva állnak az ajtók, de elsősorban az újonnan érkezetteknek ajánlják, akiknek még nincs háziorvosuk a városban.

A visszajelzések alapján elégedettek lehetnek az eredménnyel, ugyanis az érdeklődőket kellemes környezet és rövid várakozási idő várja, ráadásul egyre több szolgáltatás érhető el helyben. Ilyen a vérvétel (akár két-három napon belül), illetve a különböző érszűkületi és légzőszervi szűrések.

A felszereltség mellett fontos a kellemes légkör, a megbízható orvos. Dr. Kohári Györggyel beszélgettünk:

„A Pécsi Orvostudományi Egyetemen diplomáztam, ahol az egyetemi klinika baleseti sebészetén is dolgoztam később. Első szakképesítésem a traumatológia területén szereztem, majd a gyógyszeriparban helyezkedtem el. Már munka mellett mélyedtem el a pszichoterápia világában, amiből megszereztem a második szakképesítésem, és annak megszerzése óta Zuglóban praktizálok.

Háziorvosi gyakorlatomat ugyancsak Zuglóban szereztem. Ezt a szakképesítést tartom egyébként mindenek alapjának, hiszen közvetlen kapcsolatban állunk a betegekkel, első körben hozzánk fordulnak segítségért. Ráadásul az emberek nem csupán a betegségek tekintetében fogadnak el tőlünk tanácsot, hanem a mindennapi élet terén is – legyen szó akár egészséges életmódról, tudatosságról, dohányzásról való leszokásról is. Emlékezetes minden pillanat, mikor realizálom, hogy akár egy apró változtatás, egy új szokás, vagy épp egy régi, rossz szokás elvetése is mekkora jelentőségű lehet valaki életében, milyen pozitív fordulatot hozhat.”

Miért választotta az orvosi szakmát?

„Nagyon kötődöm az emberekhez; nem csupán az élő szervezet működése érdekel, hanem a lelkivilág és a mentális sík is. Tudatosan készültem az orvosi hivatásra már hatodikos-hetedikes koromban is, ezért egyértelmű volt, hogy ezt a pályát választom. Az orvosi egyetemre is első próbálkozásra sikerült bekerülnöm, s így elvégezni.”

Hogyan látja a helyiek életmódját?

„Dunakeszi közössége igen aktív. Az a tapasztalat, hogy az itteniek átlagon felüli mértékben törekednek a jó minőségű életre, így a hozzám forduló betegek többségén is érezhető a tudatos életmód és az egészségtudatosság hatása. A jó minőségű, fejlett orvosi szolgálatra is igény van, ezért is alakult meg az alagligeti orvosi körzet, ahol szeretettel várunk mindenkit.”

 

További kérdések esetén forduljanak bizalommal Dr. Kohári Györgyhöz.

Elérhetőségek:

Dunakeszi, Tábor u. 56.

27/391-487

haziorvosdunakeszi@freemail.hu

 

Fotó: dunakanyarregio.hu

Előző cikkIndul a 7. Dunakanyar Hangja verseny!
Következő cikkGyere holnap focimeccsre a Magyira!