Idén nem lesz élő tűzijáték Dunakeszin. Dióssi Csaba a Facebookon erősítette meg a dunakesziek szavazásának eredményét. Egy miniszteri lapinterjú után viszont az is kétséges, hogy lesz-e budapesti augusztus 20-ai rendezvény.

Mint ahogy arról a Post elsőként számolt be a véleménynyilvánító dunakesziek 81 százaléka nem támogatta a városi tűzijáték megtartást augusztus 20-án. Dióssi Csaba polgármester a Facebookon indított szavazást, hogy legyen-e városunkban augusztus 20-án tűzijáték. A döntő többség ellene volt. A polgármester az egész hetes szavazás után hétfőn jelentette be, hogy akceptálja az emberek véleményét.

Mindez azért érdekes, mert Palkovics László innovációs és technológiai miniszter egy lapinterjúban úgy fogalmazott: A koronavírus-járvány várható második hulláma miatt nem valószínű, hogy enyhítenek az 500 főnél nagyobb tömegrendezvényekre vonatkozó korlátozásokon. Ez a rendelkezés augusztus 15-ig van érvényben, a napokban kell dönteni a megszüntetésérő vagy meghosszabbításáról.

Dunakeszit ez annyiban érinti, hogy augusztus 20-án ünnepi műsor lesz a főtéren, és utána LED-falon közvetítették volna a központi tűzijátékot.

Előző cikkSzerdán támadják ismét a szúnyogokat Dunakeszin
Következő cikkStrand – A zenepártiak vannak előnyben