Az elő- és utószezonban a nyugdíjas korosztály, nyáron pedig a gyerektáborok bázisa lett a város balatonakarattyai üdülője. A helyszínen jártunk utána, milyen is a nyaralók élete.

“Fantasztikus előrelépést hozott Dunakeszi életében a hat évvel ezelőtt megnyitott közvetlen vízparti üdülőnk. Évente nagyjából 500 gyermek táborozik itt, az elő-és utószezonban pedig Csoma Attila képviselőtársam szervezésében a nyugdíjas korosztálynak biztosítunk kedvezményes üdülési lehetőséget” – nyilatkozta Seltenreich József önkormányzati képviselő, családügyi tanácsnok.

Seltenreich József önkormányzati képviselő, családügyi tanácsnok

A képviselő elmondta azt is, hogy a sporttáborok mellett különböző tematikájú turnusokat is szerveznek. Volt már itt citeratábor, de érkeztek ide kézműves csoportok és néptáncosok is. Ő maga a horgásztáborral szokta megnyitni a szezont, már idén is nagyon készülnek a gyerekekkel.

Az önkormányzat már többedik éve szerevezi meg, hogy a 65 feletti dunakesziek kedvezményes módon vehessék igénybe az üdülőt. Így találkoztunk Györkefalviné Barti Teréziával és Szegedi Máriával is.

Györkefalviné Barti Terézia és Szegedi Mária

Terézia elmondta, hogy igazi pihenés és felszabadulás itt lenni. “Csodálatos érzés számunkra, hogy itt más dunakeszi szépkorúakkal is meg tudunk ismerkedni, a helyszín pedig csodálatos” – emelte ki a hölgy.

Sütögetésre is van lehetőség az üdülő udvarán

Mária szerint csodás sétákat lehet tenni a környéken, az épület kényelmes, modern, örülnek, hogy el tudtak jönni. “Szívesen jövünk máskor is, de azt meg kell hagyni, hogy a legjobb Dunakeszin lakni” – hangsúlyozta a dunakeszi nyugdíjas.

A kényelmes apartmanokban elő-és utószezonban a dunakeszi nyugdíjasok kedvezményesen üdülhetnek

Seltenreich József azt is elmondta, hogy egyszerre 40-45 gyermek, plusz a kísérő tanárok elhelyezésére alkalmas az épület, emellett az apartmanok is várják a látogatókat.

A praktikus tervezésnek köszönhetően nagyobb létszámú táboroknak is otthont tud adni az épület

“Rengeteg sporteszköz várja a gyerekeket. Található itt röplabdapálya, napozó és horgászstég, SUP és pingpongasztal is. Az biztos, hogy itt lehetetlen unatkozni” – mondta a Postnak a képviselő.

Előző cikkA füstsátor és a kutyás bemutató volt a sláger az idei rendőrnapon
Következő cikkIdén újra dunakeszi veteránjármű- és repülőnap