Iszonyúan meleg van Egyiptomban, ahol helyenként 47 Celsius-fokot is mértek.

An Egyptian young girl reacts as she is sprayed water on her face during a rally of supporters of deposed president Mohamed Morsi outside Rabaa al-Adawiya mosque on July 15, 2013 in Cairo, Egypt. A top US official pressed Egypt's interim leaders for a return to elected government after the army ousted Morsi, whose supporters massed to rally for his return. AFP PHOTO/GIANLUIGI GUERCIA

Egymás után szállítják be az embereket a kórházakba Egyiptomban, ahol a hőségérzetet csak fokozza a magas páratartalom. A legutóbbi hírek szerint 21 ember halt meg  és legalább 66 embert kellett napszúrás és egyéb, forróság okozta bajokkal kórházba szállítani. Az áldozatok mind vasárnap haltak meg. Kairóban a legsúlyosabb a helyzet, ott 15 halottat regisztráltak. Marsza Matrúh-ban 4-en, Kena tartományban pedig ketten vesztették életüket a meleg miatt.

Az egyiptomi hatóságok felhívták a lakosság figyelmét, hogy senki se tartózkodjon sokáig a tűző napon, mert különben könnyen hűgutát kaphat. Emellett a meteorológusok is jelezték, hogy az elkövetkezendő napokban is gyilkos időre lehet számítani. Egyiptomban jelenleg az átlagosnál 4-5 fokkal magasabb a hőmérséklet.

Fotó: Europress AFP Images