Március 5-én újabb sportlétesítményt avatnak Dunakeszin. Elkészült a több mint 2 milliárd forintba kerülő sportcsarnok a Magyarság pályánál. Egész napos programon bemutatkoznak a VSD szakosztályai, délután bajnoki mérkőzéssel zárják a napot.

Baji Balázs világbajnoki bronzérem gátfutó lesz a díszvendége a Magyarság pályán felavatandó sportcsarnok ünnepségén. A sportbemutatók 10 órától indulnak, lesz benne futsal, küzdősport, korfball, röplabda és cheerleader-bemutató is.

A hivatalos avató délután 4-kor kezdődik, majd a kézilabdázók bajnoki mérkőzéssel veszik birtokba a sportcsarnokot.

A csarnok 20×40 méteres sportpadlóval rendelkező küzdőteret foglal magában, 350 fős lelátóval – nyilatkozta a beruházásról a VSD elnöke a Dunakanyarrégiónak. Temesvári István fontosnak tartotta még, hogy kialakítottak egy 250 négyzetméteres multifunkciós előkészítő termet, külön orvosi szobákat, külön rehabilitációs részeket is. A végleges parkolókat, öltözőket még most alakítják ki.

Azóta történt

A költségekről annyit mondott, állami forrásból valósult meg, van benne tao-pénz és állami támogatás is, összesen több mint 2 milliárdról van szó. Úgy véli, megérte a beruházás, hiszen a csarnok nem csak a sportot szolgálja majd, hiszen szerinte alkalmas lesz koncertek és más nagyszabású rendezvények megtartására is.

A sportcsarnokról a Post három évvel ezelőtt az elsők között számolt be, nézze, hogy akkor mik voltak a tervek:

Előző cikkAlaposan elszúrták a fitneszparkot a Madách utcánál a kivitelezők, de már javítják
Következő cikkKomoly baleset volt az M2-es egyik lehajtója közelében