Kezdetét vette a nyolcadik Dunakeszi Feszt. Ismert fellépők, és helyi csoportok bemutatkozására egyaránt gondolva, töménytelen szórakozást kínálnak, melyet a Kistérségi Hétpróba versenyével és nyereményjátékkal is megfűszereznek. 

A fesztivál napközbeni programjainak nagy részére a kisszínpadnál, és annak környékén, szabadtéren lesz. Itt tartják a Kistérségi Hétpróbát, amelynek során, kemény versengés közben mérik össze erejüket a résztvevők. A Hétpróba az alábbi számokból áll: főzőverseny, rodeó bika, sárkányhajó, kötélhúzás, sörivás, falmászás, és ügyességi verseny. Az összes versenyszámra szombaton kerül sor, ellentétben a korábbi gyakorlattal.

Biztassa ön is Dunakeszi csapatát! Korábban már írtunk a mostani csapatról ITT.

A látogatók, a szombati sárkányhajó versenyt nemcsak a Duna-partról követhetik majd nyomon, hanem a nagyszínpad előtti kivetítőn is láthatják, ahol végig kommentálni fogják az eseményeket. A látványos eseményre délben kerül sor a Duna-parton, a szabad strandnál.

A fesztivál területére lépve, érdemes felkeresni az önkormányzat sátrát, ahol minden érdeklődő átvehet egy programfüzetet, amiben a részletes leírás mellett, térkép és egy nyereményszelvényt is találnak. A sorsolás vasárnap – a zárónapon – este, a TNT nagykoncert előtt lesz, amikor értékes nyereményeket adnak majd át a szerencséseknek.

A Katonadomb területét idén is színesítik az árusok jelenlétükkel! Mindet meg lehet kapni, – a kenyérlángostól elkezdve a kürtöskalácson keresztül a vattacukorig, – ami szem és szájnak ingere. E mellett megismerkedhetnek a helyi termelőkkel is, akik a helyszínen árulnak. A játékos kedvűeknek is akad bőven program.

A rendezvény területén, annak ideje alatt ingyenes wifi-t biztosítanak, és a hétvégén ingyenes buszjáratok közlekednek a fesztivál helyszínére. A járat menetrendjéről ITT tájékozódhat.

A részletes programkínálat elérhető ITT.

 

Előző cikkHárom napig mindent megtalál a Katonadombon
Következő cikkEgy program, ahol felszabadíthatjuk a bennünk lakozó művészt