Meglátogatta a Dunakeszi Kajak Club fiataljait a Dunakeszin született kétszeres Európa-bajnok Lucz Dóra, valamint párja, az olimpiai aranyérmes Tom Liebscher.

(Fotó: Prémium Média & Sport Management)

„Talán a legviccesebb pillanat az volt, mikor megkérdezték, mi Tom kedvenc étele, ő pedig a gumimacit válaszolta. Amúgy a kérdések kilencvenkilenc százaléka hozzá érkezett – mondta a találkozó után Lucz Dóra a Prémium Média & Sport Managementnek. – A legjobb kérdés? Ami szerintem mindig izgalmas, az az, amikor az olimpiáról kérdeznek. Még én sem jártam olimpián, és ha az ember kicsit beleláthat, hogy zajlik egy ilyen verseny, az mindig különleges és motiváló lehet.” A látogatásról szóló híradást az nso.hu tette közzé.

A jelenleg már az UTE-ban készülő kajakos szerint fontos, hogy sikeres élsportolóként próbáljon minden lehetséges módon jó példát mutatni az utánpótlásban pallérozódóknak. A gyönyörű dunakeszi kajakozó beszélt még arról is, hogy szívesen jön vissza városába. Ahogy fogalmazott: az edzők ugyanazok és szerencsére jónéhány ismerős arcot is láttam. Az ugyan nem közönségtalálkozó volt, de emlékszem, mikor 2011-ben Szegeden volt a világbajnokság és mehettünk aláírásokat kérni a nagyokhoz – ott volt például Kovács Kati – és milyen nagy élmény volt látni őket testközelből, és úgy eljönni, hogy hurrá van tőlük is aláírásunk.”

(Fotó: Prémium Média & Sport Management)

Szóba került a közeljövő is. Erről német világbajnok párja azt mondta: Nehéz most tervezni, senki nem tudja, hogy mi lesz a pandémiával, az is lehet, csak Németországon belül tudunk majd edzőtáborozni. Bárhol is készüljünk fel, bízom abban, hogy minden rendben megy majd és ugyanilyen, vagy még jobb formában leszünk jövő nyáron”