Az új Brunszvik utca megnyitásával a Konrád Ignác utca közlekedése is megváltozott. Ezzel kapcsolatban véleménynyilvánításra kérik a helyieket. Június 13-án, szombaton lesz erre alkalom. 

Különleges véleménynyilvánításra hívják a dunakesziek egy részét. A Brunszvik utcáról és a Konrád Ignác utcáról van szó. A helybéliek egy része az eredeti állapot visszaállítását szorgalmazza. Ez Konrád Ignác utca végének újbóli lezárását jelentené. Mások a jelenlegi forgalmi rendet tartanák meg.

Az önkormányzat a helybéliek véleménye alapján szeretne dönteni, ezért

június 13-án, szombaton, reggel 9 óra és dél között a Napsugár Bölcsődében voksolhatnak.

Ennek eredménye nem jár jogkövetkezménnyel, de a városi önkormányzat bizottsága ennek alapján dönthet majd.

A vitatott rész. Fordulás a Brunszvik utcáról a lakóparkba.

Az alábbi utcákból várják a helybélieket, személyi és lakcímkártya szükséges.

– Konrád Ignác utca
– Dr. Tamás Győző utca
– Dr. Legindi István utca
– Korsós József utca
– Faludi János utca
– Závodszky Géza utca
– Dr. Bayer Emil utca
– Illyés Gyula utca

A helyi képviselő, Pethő Krisztián lapunknak vázolta a helyzetet. Eszerint a Konrád Ignác utca régen zsákutca volt. A körzet azonban gyarapodott, új bölcsi, új óvoda épült, amelyekhez új út is kellett, ez a Brunszvik utca. A Konrád Ignác utca a lakóparkon belül elsőbbséggel védett út. Eddig csak a Dr. Bayer Emilről lehetett bejönni a lakóparkba, most már az új út felől is. Ezt gyakran nagy sebességgel teszik meg. Ez jelenti a tényleges problémát, erről nyilváníthatnak június 13-án véleményt az ott élők. Aki elmegy, és állást foglal, lényegében dönt a helyzetről.

Ami fontos, hogy a lezárás nem érinti a gyalogosokat, azaz csak az autók nem fordulhatnának majd itt be.