Ahogy arról reggel – még a tanítás megkezdése előtt – beszámoltunk, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában, a felső tagozatosok számára, online oktatásra készülnek. Érdeklődtünk az iskolánál, ahonnan fél 11-kor az alábbi választ kaptuk.

Minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy megakadályozzuk a járvány terjedését. Sajnos azonban a hideg idő beköszöntével több pedagógus került betegállományba, illetve vannak olyan kollégák, akik vagy tartós betegség, vagy idős koruk miatt a kiemelten veszélyeztetettek körébe tartoznak, így a jelenlegi járványhelyzetben nem tudják vállalni a tanítást.

Hosszú mérlegelés előzte meg a kérvény felterjesztését – de a pedagógusok védelmében, a hosszútávon helyettesítők kimerülését megelőzendő, “ideiglenesen” kérvényezzük a felső tagozaton a digitális oktatást. A minisztérium határozatát várjuk.

Tisztelettel szeretném kérni, hogy ne ezek legyenek a hírek – éppen elég teher naponta együtt élnünk a vírussal, nap, mint nap vállalni az iskolákban a jelenléti oktatást, hadakozni azzal, hogy miért kötelező a maszkviselés, vagy éppen azzal, hogy miért nem kötelező? Önök éppen olyan jól tudják, hogy ebben a felfokozott helyzetben nem lehet olyan döntést hozni, ami mindenkinek megfelel, amivel mindenki egyetért. Egy városi hírportáltól azt kérnénk, hogy legyen partnerünk törekvéseinkben, híreket első forrásból szerezzen – hiszen a cél közös: együtt le tudjuk küzdeni a járványt. Tisztelettel és köszönettel: Kárpáti Zoltánné intézményvezető.

Az igazgatónő levelét érdemi változtatás nélkül közöljük annak ellenére, hogy az alábbi kérdéseinkre, amelyeket még korán reggel elküldtünk, minimális konkrétumot tartalmaz.

  • Mikortól térnek át ténylegesen (az online oktatásra)?
  • Kinek kell ezt engedélyeznie, KLIKK, Emmi?
  • Meddig tervezik?
  • Mi az oka?
  • Hány tanár fertőződött meg, és hány gyerek?
  • Hogy ment a tanárok (mai) tesztelése?

A Postnak ugyanis tudomása volt arról, hogy iskola a szülőktől azt kérte, már kedden se küldjék a felsős gyermeküket az iskolába. Ezt egyébként olyan olvasóink is megerősítették, akiknek oda jár a gyermekük. Az ügyeletet azonban biztosítják számukra is.

A reggeli cikkünket ide kattintva éri el.