Letartóztatta az élettársa lányának megölésével gyanúsított idős fóti férfit a Budakörnyéki Járásbíróság. A kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani – írja az MTI.

Szürreális ez az egész, én nem tudom, hogy a bezártságnak tudható-e be, vagy alapból ilyen elmeállapotú volt az ember – vélekedett még a mai napon is egy, a borzalmas fóti gyilkosság utcájában élő asszony a Postnak. Mint arról beszámoltunk, egy 86 éves férfi többször megszúrt, majd egy téglával fejbe vert egy 51 éves nőt, aki az utcán halt meg Fóton.

A támadó úgy gondolta, hogy élettársa lánya elvette a nyugdíját, ezt számon kérte rajta, és ekkor egy késsel nyakon szúrta a nőt. A Telex úgy tudja, hogy a férfi Svájcból kapta a nyugdíját, amelyet rendszeresen az élettársa lánya, az áldozat bankautomatából vett fel, de ezt mindig az édesanyjának adta. Havi 300 ezer forintról volt szó.

A gyanúsított letartóztatását a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértve a bűncselekmény brutális jellegére, az elkövető személyi és családi körülményeire, mentális állapotára való tekintettel az elsőfokú tárgyalás előkészítése során meghozandó döntésig, de legfeljebb egy hónapra elrendelte.

A végzést az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az végleges és végrehajtható.

Előző cikkHajnalban egy hatalmas járművel találkozhat Dunakeszin
Következő cikkA dunakeszi vasútvonalon kapták el a két afgánt