Csak dunakeszi lakcímkártyával szabad mozogni a Magyarság sporttelepen. A pályára a főkapun lehet belépni, és ott ellenőrizni fogják az okmányokat is.

Biztonsági őrök ellenőrzik a 4 napos, húsvéti ünnepen, hogy ki lép be sportolni a Magyarság pályára. Elkérik a lakcímkártyát, hiszen a helyi operatív törzs úgy döntött, csak a városban élők használhatják a sporttelepet. Az is fontos változás a járvány miatt, hogy csak a főkapun szabad belépni, az öltözőket és más helyiségeket nem vehetik igénybe az emberek. Mindez a járvánnyal kapcsolatos országos korlátozások miatt van így.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy csak 2-3 fős csoportokban szabad sportolni, ez alól csak az egy fedél alatt élő családok jelentenek kivételt. A vezetők azért döntöttek így, mert Dunakeszi környékén több sportpályát bezártak így sokan, köztük profi sportolók is a Magyarság pályán edzettek. Ezt még akkor sem kívánatos, ha egyébként a vendégek betartották a távolsági korlátozásokat

Ez egyébként nem egyedi döntés, számos település próbálja megóvni a helybélieket a turistáktól, látogatóktól. AZ MTI összeszedte a különböző városok, falvak ilyen jellegű intézkedéseit. Mi a Pest megyeieket mutatjuk meg.

Visegrádon pénteken 8 órakor lakosságvédelmi intézkedések lépnek életbe. Az önkormányzat a honlapján azt közölte: a város belterületén csak az engedéllyel rendelkező helyiek vagy a városban dolgozók parkolhatnak, a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel egyeztetve pedig lezárják a turistaforgalom elől a Fellegvárba vezető Panoráma utat. Az átmenő forgalom a 11-es főúton haladhat Esztergom és Budapest között. Az intézkedések elsődlegesen hétvégékre szólnak.

A Pest megyei Zebegény honlapján az olvasható: “Maradj otthon húsvétkor! Ezt kéri a Dunakanyar!”. A felhívást közösen jegyzi Dobogókő, Dunabogdány, Dömös, Esztergom, Kisoroszi, Leányfalu, Pilisszentlászló, Pócsmegyer, Surány, Szentendre, Szigetmonostor, Tahitótfalu, Zebegény, Vác és Visegrád. Szentendrén az ünnepekre elrendelték a belváros részleges lezárását.