Szilveszteri állatmentő ügyelet szerveződik a Facebook segítségével Dunakeszin. Hasonló csoport országosan már létezik. Közben több önkormányzati képviselő arra kéri a dunakeszieket, hogy csak éjfél és hajnali 1 óra között használjanak tűzijátékot.

Hivatalosan december 31-én 18 órától a következő naptári év január 1-jén 6 óráig lehet petárdázni (hivatalosan tűzijáték) szilveszterkor. Ilyenkor több ezer kisállat szökik el otthonából, hiszen ők rettegnek a durrogó hangoktól. Dunakeszin december 26-án kezdtek el szervezni egy Facebook-csoportot, amely kisállatmentést vállalna. Ahogy írják

a szilveszterkor megrémült, elszökött, elveszett, talált állatok segítségére jöttünk létre.

Várják azokat akik ezen az éjszakán vállalnának ideiglenes állatbefogadást, bejövő telefonhívások fogadását, Facebook oldal kezelését.
A csoport erre az alkalomra jött létre. A kezdeményezés nem egyedülálló hiszen immár 6. éve létezik egy hasonló, országos szintű csoport. Itt azt írják, hogy tavaly 1000 eltűnt állatot jelentettek be és közel 200 önkéntes segítette őket.

Közben több önkormányzati képviselő arra kéri a dunakeszieket, hogy szilveszter éjszakáján csak éjfél és hajnal 1 óra között durrogtassanak. Az önkormányzat pedig mindenkit arra biztat, hogy a főtéren nézze meg a tűzijátékot, amely viszonylag távolabb van a sűrűbben lakott körzetektől.

 

Előző cikkKáros a fagyhiány, most azonban lehűlés kezdődik
Következő cikkEzt a két virslit ne vegye meg, mert átverik vele