Önkormányzati házba költözhetett az a család, amelynek háza még az év elején égett le. Gergely Lászlóék a múlt héten vehették birtokba az új otthonukat, bérleti díjat nem, csupán a rezsit kell fizessék. A roma családfő köszönetet mondott minden magyar embernek, aki segítette őket.

ház

Látja, éppen a bútorokat visszük be, nagy segítség ez nekünk, hatan lakunk majd itt, az anyósom is ide költözik – sorolta szinte egy szuszra Gergely László, amikor összefutottunk a Táncsics utcai ház előtt. Valóban, éppen egy egyszerű, de használható szobabútort cipeltek be az önkormányzati házba.

Gergelyék otthona január 8-án éjszaka égett le. Mindenük odaveszett és lényegében az utcára kerültek. Ismerősöknél húzták meg magukat a három gyerekkel. A legnagyobb iskolájában gyűjtést rendeztek számukra, de sokan adtak a református gyülekezeten keresztül is. Ők is sokat segítettek nekünk, hiszen a munkámhoz szükséges szerszámok is odavesztek – mondja látható meghatottsággal Gergely László.

Tudja, hívő emberek vagyunk

– teszi gyorsan hozzá. Közben megérkezik a házból a feleség, köszön, kivész még egy kisebb csomagot a költöztetést segítő furgonból és már megy is tovább. Ő nem beszédes, de szemén látszik, megkönnyebbült az elmúlt hét drámai eseményei után.

Fantasztikus, hogy mennyi mindent kaptunk. A ruhák egy részét már mi is továbbadtuk a rászorulóknak, annyi minden érkezett – mondja tovább Gergely László, A hűtőgépet az imént pucoltuk ki, tűzhelyünk is lesz,

tényleg minden magyar embernek köszönöm a segítséget.

Hétfőtől pedig végre tudok menni dolgozni, mert az is nagyon hiányzott már – mondja még az elköszönő kézfogásnál a családfő, aki elhárítja, hogy fotó készüljön róla.

Az önkormányzattól annyit tudtunk meg, hogy Gergelyék ideiglenes kapták meg a 3 szobás házat. A hivatal kitakarította, rendbe rakta az elektromos hálózatot és a fűtést is, valamint a mellette lévő iskolához is felhúzott egy kerítést. Lakbért nem kérnek, de a rezsit a családnak kell fizetnie. Pár hónapra tehát nyugalom költözhet a család életébe a borzalmas tűzvész után.

Előző cikkFekete zászló a városházán
Következő cikkJégzajlás miatt továbbra sem jár a komp