Sárkányhajóval érkezik és biciklivel jut el célpontjához az a zászló, amely a környezettudatos közlekedésre hívja fel a figyelmet a mobilitás hét keretén belül. Az ötlet Gödről származik, de Dunakeszi is csatlakozik hozzá.

sarkanyhajo

A mobilitás hét fő gondolata az alternatív közlekedési módszerek, valamint a szabadidős sporttevékenységek népszerűsítése. Erre akarja felhívni a figyelmet az a gödi kezdeményezés, amely keretén belül egy zászlót visznek el Gödről a XVI. kerületbe.

A zászlót valamint a a környezettudatos közlekedésről szóló felhívást sárkányhajón, illetve a főváros kerületein belül kerékpárral juttatják el az egyes települések találkozási pontjaira.

A felhívásban részt vevő területek: Göd – Dunakeszi – Budapest IV. – Budapest XV. – Budapest XVI. kerülete.

A kezdeményezés az idén III. alkalommal megrendezendő Jótékonysági Motoros és Családi napon indul. Ezzel is támogatják a Magyar Mentőmotor Alapítvány tevékenységét. A rendezvény ünnepélyes megnyitója után a gödi polgármester aláírja a felhívást, valamint elhelyezi Göd települést jelképező szalagot a zászlón.

Indulás: 2016. szeptember 18. 10.15. a Szabad Sárkányok szabadidős sárkányhajósok a Dunán elviszik Dunakeszire.

Tervek szerint 10.45-kor Dunakeszin a város polgármester átveszi a zászlót és felhívást. Aláírás, és szalagtűzés után  a Dunakeszi Légió sárkányhajósai 11.00 órai indulással juttatnak el Újpestre.

A flottillánál átadják IV. kerület polgármesterének 11.45-12.00. között a felhívást és a zászlót.

Újpestről egy kerékpáros, Dzurdzik Ádám viszi el a felhívást és a zászlót a XV. kerületbe. Indulás körülbelül 12.15.-kor a flottillától, cél a polgármesteri hivatal. Ide körülbelül 12.45-kor érkezik meg. Innen aláírás, szalagtűzés és rövid szusszanás után halad tovább a kerékpáros a XVI. kerületbe, ahol a kezdeményezés utolsó pontja lesz. Délután kettőre érkeznek ide.

Innen az aláírt felhívást valamint a felszalagozott zászlót egy motoros hozza vissza kiindulópontjára, ahol ünnepélyes keretek között felolvasásra kerül a felhívás, és a zászlót átadják Göd képviselőjének a felhívással együtt.