Vasúti pályakarbantartó járművel ütközött össze egy gépkocsi Sződligeten, a Vasúti fasori átjárónál. A tűzoltók áramtalanították az autót, amelyben egy ember ült. A mentőket is várják a helyszínre, ahol egy pályán halad a vasúti forgalom – írja a katasztrófavédelem.

A helyszínelés ideje alatt – várhatóan délig – Göd és Vác között a vonatok egy vágányon közlekednek, a szobi vonalon a menetidő 15-20 perccel megnőhet – írja a Mávinform.

A közlekedési szituáció nem könnyíti azt a helyzetet, hogy szombaton és vasárnap a Nyugati pályaudvarról Szob felé közlekedő Z70-es vonatok Nagymaroson kb. 20 percet várakoznak, ezért késéssel érkeznek meg Szobra. A többi vonat esetében is előfordulhat pár perccel hosszabb menetidő. Az ok, javítják a vasúti töltést Nagymarosnál.

A Dunakanyart a Balatonnal összekötő Jégmadár expressz közlekedésében nincs változás – tudatta a jó hírt a Mávinform.

A szobi késések előzménye, hogy a Szent Mihály-hegy melletti vasúti pályaszakaszt az elmúlt években többször kellett lezárni, mert egy-egy hevesebb esőzés, felhőszakadás során a hegyoldalból szikladarabokat és nagymennyiségű hordalékot magával hozó sárlavina öntötte el – ezzel járhatatlanná téve a vágányokat.

A tavaly nyári viharok után novemberig volt lezárva ez a vonalszakasz, de az akkori természeti csapás miatt a Duna partján vezető közút is használhatatlan lett.

Előző cikkA nő kétségbeesetten kiabált, emberölés Gödön, őrizetben a dunakeszi feltételezett gyilkos
Következő cikkA dunakeszi járásban élők 75 százaléka rendelkezik védettségi igazolvánnyal