A nyugati országrész és a főváros kedvezőbb helyzetét mutatja a Takarék Index 2021-es élhetőségi rangsora. Az összkép Budapesten a legkedvezőbb, ugyanakkor a bűnözésben vagy a megfizethetőségnél a főváros rosszul szerepel – derült ki a Takarék Index elemzőinek vizsgálatából. A Post a dunakeszi vonatkozásokat emelte ki a hosszas elemzésből.

Vásárlási szempontból a legjobb helyzetben a Budapesten élők vannak, akik nagyon sok bolt közül válogathatnak. A fővároshoz képest a többi terület jelentős lemaradást mutat, a második helyezett dunakeszi járás is csak kevesebb, mint 20 pontot kapott a főváros 100 pontjával szemben. A vásárlási lehetőségek terén még az élmezőnyben van a fővárosi agglomerációhoz tartozó érdi, vecsési és szigetszentmiklósi járás.

A munkaerőpiaci lehetőségeknél a járásokat jellemző egy főre jutó nettó jövedelmeket és az álláskeresők arányát vizsgálták az elemzők. Az első helyezett a budakeszi járás, amit Dunakeszi és környéke, Budapest, majd Érd és környéke, valamint a pilisvörösvári járás követ.

Előző cikkKülönleges, élő adventi kalendárium Dunakeszin
Következő cikkA Bárdos iskola visszakaphat egy épületszárnyat, hamarosan beköltöznek az új kormányzati épületbe Dunakeszin