Ismét módosul a dunakeszi buszközlekedés. Mindezt a nyár óta beérkezett észrevételek alapján teszik. A november 30-tól életbe lépő menetrend szerint három körön járnak ezentúl a buszok.

Tudják, hogy egy hosszan elnyúló városban nincs tökéletes buszmenetrend, de a városházán azt remélik, a legújabb módosítások jobban kielégítik a városon belül közlekedők és az ingázók igényeit. A változtatásokat a beérkező észrevételek alapján és egy konzultáció után hozták meg. Elsősorban az ingázók érdekeit vették figyelembe, valamint azt, hogy könnyebben legyen elérhető a temető, az SZTK és a különböző hivatalok. Próbálták beilleszteni azt is, hogy az iskolákat és óvodákat, valamint a Casalgrande teret átszállás nélkül lehessen elérni.

Az új menetrend szerint:

  • az 1-es, a Révdülőből érkező járat minimális módosítással változatlan marad. Ezután már csak a Révtől visszafelé megy be a Barátság útjai lakótelepre, hogy a menetrendet tartani tudják.
  • a 2-es és 3-as járatot átalakítják, kibővített útvonalat járnak be. Mivel nagyobb körön futnak majd, mint eddig, ritkábban is fog közlekedni, de egymással szemben üzemeltetik őket. Tehát ez a járat érinti Alagligetet, a Tóvárost, a Toldi lakóparkot, az iskolákat, óvodákat, a Barátság utat, az SZTK-t, a temetőt, és a két vasútállomás (Dunakeszi-Nagyállomás és Dunakeszi-Gyártelep) mellett is megáll. A járatokkal mindkét irányban a Fazekas Mihály Általános Iskolát és a Szent István Általános Iskolát is el lehet a diákoknak időben érni.
  • a 2A járat, ami Dunakeszi-alsó és a Nagyállomás között közlekedett, a 4-es számot kapja, hogy könnyebben átlátható legyen a menetrend. Ez a busz megy fel a reggeli és a délutáni csúcsban Alagligetre.
  • az 1É éjszakai busz menetrendje nem változik, de a járványügyi intézkedések függvényében átmenetileg szünetelhet.
  • az 5-ös szombati és a 6-os vasárnapon és ünnepnapokon közlekedő járatok menetrendje és útvonala változatlan.

Fontos változás az is, hogy

jövőre várhatóan már csak Dunakeszi Kártyával utazhatnak díjmentesen a buszokon a városban elők, magyarán azok, akik ide vannak bejelentkezve.

Ezért ajánlják, hogy a dunakesziek regisztráljanak a Dunakeszi Kártyáért akár személyesen az önkormányzat ügyfélszolgálatán, akár a DunakesziApp-on keresztül. Utóbbi azért is hasznos segítség, mert külön menüpontban látható rajta a menetrend, és az is, hogy a GPS-szel felszerelt busz éppen merre jár és mikor ér a kérdéses megállóba.

A Post már érdeklődik az illetékeseknél, hogy azoknak milyen megoldást kínálnak, akik Dunakeszin élnek, de nincsenek ide bejelentkezve. Erről várhatóan csütörtökön tudunk beszámolni.

Előző cikk325 ezer forintot kell fizessen a büntetőfékezős audis
Következő cikkCsodagól a végén, győzelem a törökök ellen, Magyarország a Nemzetek Ligája élvonalába jutott