Egy évre elvették a jogosítványát és 325 ezer forint bírságot kell fizessen az a sofőr, aki május 27-én büntetőfékezést hajtott végre az M0-s autóúton a fóti lehajtó közelében.

Az eset az M0-on, a dunakeszi és a fóti elágazás között történt. A Megyeri híd felől érkező Audi R8-as sportkocsi vezetője a fóti elágazásnál utolérte az előtte szabályosan közlekedő másik autót, majd azért, hogy a járművet gyorsabb haladásra vagy lehúzódásra kényszerítse, többször felvillantotta a fényszóróját.

Mivel a sértett nem reagált, a vádlott áthajtott a Fót irányába kanyarodó forgalmi sávba, majd szabálytalanul megelőzte őt. Ezt követően intenzív fékezésbe kezdett, ezért az ütközést elkerülendő a vétlen autóst fékezésre kényszerítette. A vádlott újra áttért a külső forgalmi sávba, és az időközben leengedett ablakon keresztül egy igazolvánnyal integetett a sértett felé, miközben autójával folyamatosan a szalagkorlát felé szorította.

A Budapest Környéki Törvényszék, immáron jogerősen, helybenhagyta a Dunekeszi Járásbíróság júniusi döntését. Ennek értelmében az audis 325 ezer forint bírságot kapott és 1 évre elvették a jogosítványát.

Előző cikkA járvány miatt sorra zárják be a dunakeszi oktatási intézményeket
Következő cikkKész a módosított buszmenetrend, jövőre várhatóan csak a dunakeszieknek lesz ingyenes a buszozás