Váci rendőrök leptek el 2021 januárjában egy dunakeszi albérletet, miután azonosították egy drogügy egyik szereplőjét. A rajtaütéskor kutyákat is bevetettek. A férfit fogyasztással, kereskedéssel és kiskorú veszélyeztetésével is megvádolhatják.

A Dunakeszin átkutatott lakás több pontján jelzett a kábítószerkereső kutya. Krémes állagú anyagot, tablettákat, digitális mérleget, tasakokat, növényi örleményt és másfél millió forintot találtak.

Az elfogott, őrizetbe vett, majd letartóztatott férfi az eljárás alatt nem tett vallomást, a gyanúsítás ellen tett panaszát az ügyészség elutasította.

A büntetőeljárás alatt kirendelt igazságügyi vegyészszakértő a lefoglalt anyagokban amfetamint, MDMA-t, kokaint, kannabiszt és delta-9-THC-t mutatott ki. Az igazságügyi toxikológus szakértő pedig a gyanúsított szervezetéből kokain jelenlétét.

A kábítószer-kereskedelem bűntette mellett a férfit kiskorú veszélyeztetése bűntettével is meggyanúsították, mivel előfordult, hogy 12 éves, a láthatás alkalmával nála tartózkodó és éjszakára a lakásban egyedül hagyott gyermeke talált rá a veszélyes szerekre.

A váci rendőrök a férfi ellen folytatott nyomozást befejezték, az iratokat átadták az ügyészségnek.

Előző cikkSúlyos vasúti tragédia történt, 5 ember meghalt
Következő cikkOlyasmire vadásznak Dunakeszin, amelyet a naptár magyaráz csak meg