Kérdőívet tud kitölteni dunakeszi tervbe vett kisállattemetőjéről. A többi között arról is információt adhat, hogy egy évben mennyit szánna kedvence temetői elhelyezésére.

Évente hány forintot szánna arra, hogy elpusztult házi kedvence kulturált temetőben nyugodjon – egyebek mellett erre a kérdésre is válaszolhat a ZöldEb kutyás érdekvédelmi egyesület honlapján.

Az egyesület hosszú írást közöl a halottak napja alkalmából, természetesen az állattartók szemszögéből. Azt írják, hogy most Dunakeszi városa méri fel a helyi igényeket egy lehetséges “kis kedvencek temetője” megnyitásáról.

Megállapítják, hogy ez sem lesz ingyenes szolgáltatás, hiszen a gazdinak meg kell vásárolnia a sírhelyet, és fizetnie kell magát a temetést is. A városvezetés azonban bízik benne, hogy az igény mellett ellenállásba sem ütközik majd a kezdeményezés, igyekeznek olyan területet választani, ahol méltó kegyelettel kezelhetik a kis kedvencek sírhelyét, mégsem zavar majd senkit a mindennapokban.

Angliában létesítették az első ilyen temetőt

Nagy-Britanniában 1881-ben hozták létre az első, kisállatoknak szánt köztemetőt, miután egy Cherry nevű kutya gazdája megkérdezte a Hyde Park kapuőrét, hogy eltemetheti-e kedvencét a területen. A kutyát a kapuőr saját kertjében helyezték örök nyugalomra, és a következő néhány évtizedben több száz ebet temettek el a parkban. Később egész Nagy-Britanniában megszaporodtak a kisállattemetők. További érdekességek a kisállattemetőkről az ECOlounge cikkében.

Dunakeszi tervbe vett kisállattemetőjéről elsőként a Post számolt be.

Előző cikkVonat gázolt el egy embert Dunakeszinél
Következő cikkVasárnaptól újra teljes vonalon jár a szobi vonat