2021-ben készülhet le az a szemétlerakó, amely elsősorban a Dunakeszin élőknek segít majd. Főleg az elektronikai és a veszélyes hulladékot lehet majd itt lerakni.

Sajnos a járvány közbeszólt, így reálisan a jövő évi költségvetésbe tudjuk betervezni a mindenki által szorgalmazott ökoudvart. Ez egy olyan szemétlerakó lesz, amelyet a dunakesziek használhatnak majd – adott tájékoztatást a Postnak Nyíri Márton. Az alpolgármester szerint elsősorban abban segíthet, hogy lesz helye a feleslegessé vált elektronikai és veszélyes hulladéknak. Egy kertes házban még csak-csak lehet tárolni egy ideig a kiöregedett hűtőt, de egy lakótelepi lakásában akár egy mikró is hatalmas helyet foglal el. Ilyenkor szokott megtörténni az, hogy a tulaj a közeli kiserdőben “felejti” ezeket a dolgokat.

Az ökoudvarba tehát elektronikai hulladékot, festéket, lakkot, lejárt permetszert, korlátozott számban autógumit lehet majd bevinni. Szigorúan nem ipari mennyiségben, nehogy az “élelmes” vállalkozók rászokjanak erre a lehetőségre. A hungarocell is ide kerülhet majd, amely elvben nem tehető be a szelektív zsákokba vagy szigetek gyűjtőibe.

A környezetvédelemmel évek óta foglalkozó Nyíri Márton azt reméli, hogy az ökoudvar használata után kimondottan kevés ilyen szemét végzi Dunakeszi bokros, fás részein. Abban is bízik, hogy tehermentesülnek a szelektív szigetek is, amelyek rendberakása havonta egymillió forintba kerül az önkormányzatnak.

A tervek szerint a volt Sweet Point helyén jönne létre az ökoudvar.

Előző cikkA szabadban meséltek a gyerekeknek
Következő cikkEngedélyezték a légi szúnyogirtást