Hogyan próbálnak segíteni a rászorultakon Dunakeszin a pártok és az önkormányzat? A Keszi Egyesület és a DK a Casalgrande téren gyűjt, az MSZP december 21-én tart ajándékosztást az eddigi gyűjtésükből. Az önkormányzat a cipődoboz akciót támogatja. A polgármester és az alpolgármester pedig jutalmának egy részét most adja át.

adomany

Adományozásra felszólító plakátokat láthatnak a dunakesziek a városban. Ezen a Keszi Egyesület és a DK Mindenki karácsonya mottóval adományozásra kéri az embereket. A Casalgrande térre várnak tartós élelmiszert és ruhanemüket a hétvégéken. A csomagokat, a plakát szerint, kis DK-s címkével adják majd át.

adni jó

 

Novemberben és decemberben is gyűjtenek a szocialisták – tájékoztatta a Postot az MSZP helyi elnöke. A csomagokat december 21-én osztják majd szét a rászorultak között a párt Damjanich utcai székházában. Fári János azt is megírta lapunknak, hogy rendszeresen ad az Élelmiszerbanknak karácsony előtt, de ezt külön nem szokta emlegetni, mert “nem a reklám, hanem a rászorulókon segítés vezérli”.

A Fidesz úgy véli, hogy pártalapon nem volna szabad jótékonykodni, hiszen az akár azt is sugallhatja, hogy valaki politikai hasznot próbál szerezni az akciójából. Egyénileg adakoznak az önkormányzat akciója keretén belül, de ezt magánemberként teszik.

Az önkormányzat főleg a cipődoboz akció keretén belül gyűjt a szegényeknek, de támogatta az Élelmiszerbank szokásos adománygyűjtését is. Dunakeszi polgármestere és alpolgármestere 10-10 ezer forintért vásárolt a Fóti úti Tescóban az akció során.

dióssi, élelmiszer

Dióssi Csaba és Erdész Zoltán egyébként éves jutalmának egy részét ilyenkor adja át. Idén összesen 700 ezer forint értékben segítik a dunakeszi családokat. Nem ők választanak, hanem a családsegítő központ munkatársainak javaslatait veszik figyelembe.

A Jobbik azt írta körkérdésünkre, hogy ebben a témában nem kívánnak nyilatkozni.

 

Előző cikkTudja ki az Év Iparosa? Itt él közöttünk, Dunakeszin
Következő cikkÍgy utazott az utolsó CAF villamos Dunakesziről Budapestre