Unatkozni biztosan nem fognak a dunakesziek, ugyanis október 1-jén az önkormányzat megrendezi a Szent Mihály-napi forgatagot a IV. Béla király főtéren. A gyerekek szórakoztatásában nem lesz hiány: bábszínház, gólyalábasok, interaktív mesejáték, kézműves udvar, szőlőpréselés, táncház, „Gyűjtsd össze Dunakeszit!” matricagyűjtés, népi játszótér, kézműves árusok várják majd a családokat.

A rendezvény ideje alatt nyílt nappal várja az érdeklődőket a tér szomszédságában található Dunakeszi Technikai Kiállítás és a Révész István Helytörténeti Gyűjtemény. Utóbbi, mint matricapont is kapcsolódik a rendezvényhez.

A programok kezdetén, 10:30-kor a Szent Mihály-templomban várják a híveket az ünnepi szentmisére.

“Gyűjtsd össze Dunakeszit!”

A Szent Mihály-napon a „Gyűjtsd össze Dunakeszit!” matricagyűjtési akció életében új fejezet nyílik. A matricaponton már azok a matricák is elérhetők, amelyeket eddig a gyerekek csak rendezvényeken szerezhettek meg a játékos feladatok elvégzésével. Tehát csereberével hozzájuthatnak a 34, 35 és 36-os matricákhoz is. A gyűjtés javában folyik tovább, május 1-jéig van lehetőség megtölteni az albumokat. A majálison pedig a teli albumokkal együtt várják a gyerekeket. A cserét a „Gyűjtsd össze Dunakeszit!” Facebook-csoport is segíti, érdemes hozzá csatlakozni.

Az előadásoknál figyelembe vették a délutáni csendespihenőt is. A műsor így alakul:

11:00 Bab Társulat

12.00 Ládafia Bábszínház

15.00 Görömbő Kompánia

16.00 Hujákolók

Előző cikkÚj útvonalon kezdik meg a gallyazást a városban
Következő cikkBringával a suliba – Mobilitási hét Dunakeszin