Teljeskörű népszámlálást tartanak a nyáron. Ez lesz a 16. országos népszámlálás. Május 1-től június 28-ig tart a munka.

A népszámlálási törvény szerinti adatszolgáltatás – az egészségügyi állapotra, a fogyatékosságra, a vallásra, az anyanyelvre és a nemzetiségre vonatkozó adatkörök kivételével – kötelező.

A népszámlálást 2021. május 1. és június 28. között három időszakban tartják.

  • 2021. május 1. és május 16. között: internetes önkitöltési időszak (az online kitöltött kérdőíveket az adatgyűjtő rendszer 2021. május 16. éjfélig fogadja)
  • 2021. május 17. és június 20. között: számlálóbiztosok általi személyes adatgyűjtés (azok körében, akik részéről az internetes önkitöltési időszakban nem érkezett elektronikus kérdőív)
  • 2021. június 21. és június 28. között: pótösszeírás

A népszámlálást megelőzően a Központi Statisztikai Hivatal a népszámlálás részleteiről felkérő levelet fog küldeni valamennyi magyarországi címre. A felkérő levél nevet nem, csak címet tartalmaz, ezért a pontos felkérés érdekében elengedhetetlen, hogy a levelek a megfelelő címekre érkezzenek. A postai kézbesítés minél pontosabb teljesítése érdekében kérik az embereket, hogy a házszámokat, illetve többlakásos épületek esetében az ajtószámot is pontosan tüntessék fel az épületeken és postaládákon.

Az összeíráshoz számlálóbiztosokat keresnek. A számlálóbiztosnak a terepmunka során kb. 130-150 címen kell kérdőívet kitöltenie. A számlálóbiztosnak legalább középfokú végzettséggel, és magabiztos számítógépes ismerettel kell rendelkeznie.

Amennyiben számlálóbiztosnak jelentkezne, kérik, hogy küldje el nevét és elérhetőségi adatait (telefonszám, e-mail cím) a szamlalobiztos@dunakeszi.hu e-mail címre legkésőbb 2021. február 8-ig.                   

Előző cikkDunakeszin is támadnak az adathalászok, “MVM-számlákat” küldenek
Következő cikkMár a Főtáv nevében is csalni próbálnak, nagyon figyeljen!