Humanitárius korridor nyílt az országon átutazóknak szombaton 0 órától. A külföldi autósok csak bizonyos útvonalat használhatnak és a kijelölt benzinkutaknál állhatnak meg. Főleg a Balkánra utazókat érinti az intézkedés, de az M2-es sem marad ki belőle.

Magyarország – Szerbia kivételével – nem enged be unión kívüli országokból érkező polgárokat, mert az ellentétes a magyar emberek egészséghez fűződő érdekével – közölte még csütörtökön Orbán Viktor.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közlése szerint azok, akik a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló rendelet értelmében nem utazhatnak Magyarországra, az operatív törzs javaslata alapján, a kormány döntésének megfelelően július 4-én 0 órától a humanitárius korridor használatával átutazhatnak az országon, amennyiben esetükben nem áll fenn a Covid-19 fertőzés gyanúja.

A rendőrség közlése szerint az átutazók a kijelölt útvonalat nem hagyhatják el, és csak a kijelölt határátkelőhelyeket, üzemanyagtöltő állomásokat, illetve pihenőhelyeket vehetik igénybe. A szabályok betartását a rendőrség a Magyar Honvédség katonai rendészeinek bevonásával ellenőrzi.

A rendőrség közzétette az átutazáshoz igénybe vehető határátlépési pontokat és az útvonalakat. Ebben benne van az M2-es autóút is.