Gyönyörű időben rendezték meg idén is a Szeretem Dunakeszit Egyesület rendezvényét a Kőrösi iskola udvarán és a szomszédos utcán. A rendezvény főszervezőjével, Tasnádi Istvánnal beszélgettünk.

Mennyire népszerű a rendezvény?

Én úgy gondolom, a tavalyi lerakta a “mérföldkövet”. Nagyon sokan érdeklődnek a programok iránt, főleg a lakótelepről, de vannak vendégeink egész Dunakesziről is. Már most is elég sokan vannak, de a délutáni hiphopbemutatóra és a Csonka András-minikoncertre valószínűleg még többen felkerekednek.

Érdekes játékokkal készültek a gyerekeknek

Milyen változások vannak az idén?

Nagyobb területünk van, a kinti KRESZ-pálya be van építve. Vannak elektromos autóink a piciknek, és a Lime-nak köszönhetően ki lehet próbálni az elektromos rollereket is. Tavaly is nagyon sikeres volt a pedálos gokartpálya, ezért most több autóval készültünk. Itt vannak a nagy kedvencek: a tűzoltó- és rendőrautó, illetve a városnéző kisvasút. Ez utóbbi tavaly is nagyon kedvelt ingyenes program volt. A családokat egészen közel a Duna-partig elviszi a városnézésen.

Csonka András minikoncertje zárja az eseményt

A Kőrösi iskola udvarán egyébként nem csak ez az egy esemény volt, ugyanis délelőtt a Barátságos Kőrösi Forgatagot is megtartották. Ez egy bolhapiac jellegű esemény, ahol használt ruhákat, játékokat lehetett venni, vagy például becsületkassza alapon tudtak az érdeklődők könyveket vásárolni a művelődési házban működő fiókkönyvtár támogatására.

Előző cikkÍgy fest a dunakeszi Duna-part az árvíz tetőzésekor
Következő cikkSzínes forgataggal mutatkozott be a Farkas Ferenc AMI az érdeklődő családoknak