A Dunakeszi Nyugdíjas Kiránduló Klub egyik jelmondata, ,,Ha velünk vagy, nem vagy egyedül!” Családias környezettel, változatos programokkal, és kirándulásokkal készülnek szerdáról szerdára tagjaik számára.  

Balatoni Ágota (a képen jobb szélen) 2008 óta tagja a Kiránduló Klubnak. Egy ismerőse ajánlotta a számára, hogy lépjen be. Most, mint a civil szervezet Média Koordinátorát kérdeztük arról, hogyan lehet jelentkezni, hogyan válhat valaki taggá.

  • Hogyan válhat valaki Klub taggá?

Minden év elején tartunk tagfelvételt, januér 31-ig szoktuk a jelentkezéseket fogadni, és akit felveszünk, annak március 31-ig kell rendeznie a tagsági díjat. Nagy Lászlóné Erzsi koordinálja a jelentkezőket. 370 főnél létszámstop van, ha elérjük ezt a számot, nem tudunk új nyugdíjasokat felvenni.

  • Milyen kritériumok vannak?

Általában ismerősök ismerősöket ajánlanak. Civil szervezet vagyunk, nem mindenki számára nyitott klub. Fontos az ajánlás, de az is, hogy a nyugdíjas állandó, bejelentett Dunakeszi lakcímmel rendelkezzen.

  • Milyen programokat szerveznek a Klub tagjainak?

Kéthetente szerdánként tartunk összejöveteleket a VOKE József Attila Művelődési Központban, legutóbb Gulyás Party-t szerveztünk, amin több nyugdíjas klub delegácója is megjelent szerte az egész országból.

A részletes programunk elérhető a honlapon. A közbülső hetek szerdáira kirándulásokat szervezünk, amire minden tagunk jelentkezhet.

  • Hogyan lehet ezekre a kirándulásokra jelentkezni?

Érdemes előtte két héttel jelezni azoknak a Klub tagoknak, akik szeretnének rajta részt venni, mivel általában 53 fős busszal szoktunk utazni, így korlátozott a helyek száma. Ezt követően kisorsoljuk az ülésrendet, hogy ebből ne legyen vita a nyugdíjasok között.

  • Hova utaztak legutóljára busszal kirándulni?

Busszal – de előfordul, hogy vonattal indulunk neki az útnak, – az ország legkülönbözőbb tájait bejártuk már. Legutóbb a Gemenci erdőn és Baján voltunk. A polgármester jóvoltából minden év nyarán kapunk két városi buszt és így 100 fővel tudunk együtt kirándulni.

A képen Zupka Sándor, a Klub elnöke és Dióssi Csaba polgármester látható a legutóbbi rendezvényen.

Amennyiben szeretne Ön is a Nyugdíjas Kiránduló Klub tagja lenni, érdemes előre tervezni és készülni az év eleji jelentkezésre.

Tudjon meg róluk többet, tájékozódjon ITT.

Legutóbbi rendezvényükről, az évadnyitó Gulyás Party-ról ITT olvashat.

 

 

 

Előző cikkMár megint egy kerékpárlopás
Következő cikkÖrök nyugalomra tért a 99 éves atya