Május első vasárnapján hagyományosan az édesanyákat ünnepeljük, azonban idén erre a napra esett a munka ünnepe is. Az ugrálóvárak és kirakodó vásár mellett egész napos színpadi program várta az érdeklődőket, az Önkormányzati sátornál pedig ingyen lufit és palacsintát kapnak a gyermekek.

arcfestés

 

A dunakeszi majálison a kicsik a és nagyok egyaránt megtalálták azt, amitől igazi élménnyé válik egy május elseje. Arcfestés, édességekkel megrakott asztalok, céllövölde és körhinta várta a fiatalabb korosztályt, míg látványos színpadi műsor szórakoztatta az idősebbeket. Lángos, hurka, kolbász és sör is akadt bőven.

„Minden évben ki szoktunk jönni a majálisra. Eddig minifánkot kóstoltunk és a körhintát próbáltuk ki.” – mondta a Dunakeszi Postnak két majálisozó fiatal. Két másik vendég a a kürtős kalácsot és a lángost kóstolta, és igen elégedettek voltak az ízekkel.

A Retriever Rescue Fajtamentő egyesület is képviseltette magát a majálison. A golden retriever és labrador retriever fajta mellett elkötelezett egyesületi tagok felkarolnak menhelyeken, sintértelepeken sínylődő állatokat, és állatorvosi ellátásuk, oltásuk, ivartalanításuk, chipezésük, parazitamentesítésük után igyekeznek számukra új otthont találni.

 

A rendezvényen járt a Középsuli című népszerű webes tinisorozat sztárja, Barbi is, aki nagyon jól érezte magát Dunakeszin:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=36Mirsnb_7E[/youtube]

Előző cikkElballagtak a Radnóti Miklós Gimnázium végzősei
Következő cikkII. Pest Megyei Fúvószenekari Fesztivál