A 2021-es Forma 1 Magyar Nagydíjat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság biztosítja, összességében közel 1200 rendőrrel. A helyszínen lovas, kutyás, motoros és SEGWAY-t használó rendőrök is szolgálatot teljesítenek majd, a forgalmat helikopterről is figyelik, és ahol szükséges, forgalomirányítással segítik a közlekedőket.

A pálya melletti parkolóban 2021. július 29-től a versenyhétvége alatt rendőrtábor működik, ahol a biztosítás vezetési pontja is helyet kapott.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el július 29-én 12 órától augusztus 2-án reggel 8 óráig, amely érinti a Gödöllői Rendőrkapitányság illetékességi területét, az M0 autóút teljes hosszát, az M2-es, M3-as, M4-es, M5-ös, M6-os autópályák és autóutak Pest megyei szakaszát, valamint a felsorolt útszakaszokon lévő parkolókat és pihenőket.

Péntek reggeltől életbe lépnek különböző forgalomkorlátozások, amelyekről bővebb információkat a rendőrség honlapján létrehozott Formula 1-es fül alatt találhatnak meg.

A Hungaroring közvetlen közelében lévő utak, péntektől minden nap a ring felé egyirányúvá teszik majd a rendőrök, az edzéseket és a versenyt követően pedig fordítva, a pályától kifelé haladva lesznek majd egyirányúsítva az utak.

Tömegközlekedéssel a H8-as HÉV-el is ki lehet jutni a versenypályához. A HÉV Kerepesi megállójától ingyenes buszok szállítják a látogatókat a Hungaroring 3. számú kapujáig, onnan pedig minden nézőtéri hely kényelmesen elérhető.  

A látogatók csak védettséget igazoló karszalaggal és érvényes jeggyel tudnak majd belépni a pálya területére, az ezzel kapcsolatos szabályokról, a karszalagok átvételéről a Hungaroring Sport Zrt. honlapján bővebben is tudnak tájékozódni.

Előző cikkAdatkiáramlás nem, adatvesztés igen – újabb részletek a városházát ért kibertámadásról
Következő cikkAz ezredikre készül Dunakeszi talán legkedveltebb embere