Budapesten rendezik január közepén a korfball bajnok csapatok Európa Kupáját, amelynek legnagyobb  esélyese a holland PCK/SWK Groep csapata. A csapat ellátogatott Dunakeszire, és a Radnóti gimiben együtt edzett a helyi iskolásokkal.

gyerekek_korfball3

 

A kosárra dobás mellett csapatversenyeken is ismerkedhettek a gyerekek a sportággal. A PCK játékosait is megizzasztották a kicsik, amikor két holland játékos játszott egy-egy tíz fős dunakeszi csapat ellen. A játék szünetében a diákok megrohamozták a profikat, és autogrammokat kértek minden csapattagtól.

Az eseményre ellátogatott Dióssi Csaba polgármester i
Az eseményre ellátogatott Dióssi Csaba polgármester is

A leginkább Belgiumban és Hollandiában népszerű korfball a világ egyetlen labdajátéka, amelyet koedukált csapatok játszanak, minden csapat négy lányból és négy fiúból áll. A két térfélre osztott pálya két végén 1-1 3,5 méter magas oszlop áll, műanyaggyűrűvel a tetején. A cél: a labda bejuttatása az ellenfél kosarába. A labdát nem szabad pattogtatva vezetni, sem futni vele, és lányok csak lányok, fiúk pedig csak fiúk ellen védekezhetnek.

gyerekek_korfball2

Dunakeszi a korfballvilág közepévé kezd válni, mert három iskolában, a Kőrösi, a Bárdos és a Széchenyi sulikban egy ideje már járhatnak edzésre a gyerekek – mesélte Nagy Bandor, a Dunakeszi Kinizsi vezető korfballedzője. Ez utóbbi iskolában ötven gyerek is megjelenik szerdánként, nagyon népszerű a sport. Az edzők felkészültek, lelkesek, a gyerekek szeretnek edzésre járni. Nagy Bandor reméli, a sportág népszerűsége csak nőni fog. Távlati cél, hogy a Dunakeszi Kinizsi Korfball Szakosztálya nemzetközi hírűvé váljon.

gyerekek_korfball5_1

 

gyerekek_korfball

A 2015/2016-os tanév második félévétől a település minden másodikosa részt vesz korfball oktatáson a mindennapos testnevelés keretei között. “Az önkormányzat felszereléssel segíti az összes dunakeszi sulit, a KLIK a hozzájárulását adta, a Magyar Korfball Szövetség pedig az edzések szakmai hátteret biztosítja. Az órákat a Dunakeszi Kinizsi szakemberei fogják megtartani.” – mondta Nagy Bandor.

gyerekek_korfball4

Előző cikkLeszokni a cigiről – könnyen, okosan, tartósan, helyben
Következő cikkEgészségsarok – Mi fán terem a nátha?