Akinek háziorvosa leadta előzetesen az adatait, azok vehetik igénybe a szombaton Vácra érkező szűrőbuszt. Ilyen esetben a szűrés ingyenes. A busz a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Mentőszolgálat döntése alapján érkezik Vácra – közölte dr. Bánhidi Péter háziorvos, a váci operatív törzs szakmai vezetője.

Január 9-én, szombaton 9 és 16 óra között lehet felkeresni a mobil szűrőközpontot. Gyalog és személyautóval is lehet érkezni, az autóból kiszállás nélkül elvégzik a mintavételt. Ha az első, antigén vizsgálat negatív – tehát a szervezetben nem találnak antigéneket -, azonnal leveszik a PCR vizsgálathoz is a mintát.

A szűrőbusz a József Attila sétányon, a vár alatti parkolóban várja a beutalóval rendelkezőket. “Akit háziorvosa leadott és állapota engedi, éljen a lehetőséggel!” – kéri dr. Bánhidi Péter.

Ez a szűrőbusz nem keverendő össze a Dunakeszin, a 2-es úti Shell kútnál található privát szűrőbusszal. Itt bárki végeztethet szűrést, igaz fizetni kell a szolgáltatásért. Ide is érkezhet autóval és gyalog is.