Február 1-jéig meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket – jelentette be Orbán Viktor.

A miniszterelnök az állami rádióban arról beszélt, hogy jelenleg még nincs elég vakcina, azért tartják fenn a korlátozásokat.

Eddig 42 500 egészségügyben dolgozót oltottak be. A hétvégén minden, 150 főnél több idős lakóval rendelkező otthonban elkezdődhet az oltás. Eddig 80 ezer ember oltására érkező vakcina érkezett az országba, ez kevés, ezért február 1-jéig meghosszabbítják a korlátozó intézkedéseket – jelentette be a miniszterelnök.

Korábban szavazást indítottunk az oltással kapcsolatban. Jelenleg két és félszer annyian oltatnák be magukat a véleményt nyilvánító dunakesziek közöl, mint ahányan ellenzik azt.

Ön jelentkezett koronavírus elleni oltásra?

Az általános iskolák nyitva maradnak, a középiskolákban marad a távoktatás. A Post érdeklődött ezzel kapcsolatban a Radnóti Miklós Gimnáziumnál, ha válaszolnak, frissítjük cikkünket.

A hétvégén egyébként Vácon ismét lesz szűrőbusz azoknak, akiknek a háziorvosa előírja a tesztet.

Tegnap elhunyt 115 beteg, így az elhunytak száma 10 440-re emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, összesen 186 449-en vannak. Az aktív fertőzöttek száma 140 854.