Európaiként az egyik legizgalmasabbnak tűnő utazás valószínűleg az Egyesült Államok bebarangolása lenne. A számtalan film, klip, zene és könyv mind azt sugallja: Amerikában érik az embert az igazi kalandok. De mégis kinek van ideje, és legfőképpen pénze a méregdrága repülőjegyre és a további végtelen kiadásra? Erre lehet megoldás a vonatozás, amelyet akár hatvanezer forintból is megúszhatunk.

1-resized-1

Egyetlen dolog van, amit lehetetlen kikerülni, és az a repülőjegy. Bárhogyan gazdálkodunk, bárhol keresünk akciós jegyeket, mindenképpen komoly kiadás lesz megvásárolni a jegyet, ezzel nincs mit tenni. Azzal viszont már van, hogy ha megérkeztünk, hogyan tovább.

Derek Low utazó és újságíró kipróbálta az összesen akár 213 dollárból megúszható vonatutat, amellyel leggyorsabban négy nap alatt szelhetjük át a kontinenst a nyugati parttól egészen a keletiig.

Persze ízlésünknek megfelelően szervezhetjük az utat, és annyi ideig vonatozunk vagy szállunk ki szimpatikus helyeken, ameddig csak akarunk (az ár természetesen ezzel együtt változhat).

Low San Franciscóból indult és végül New York-ba érkezett, és ő maga 429 dollárt fizetett a vonatért, de persze ennél jóval olcsóbban is kivitelezhető a dolog.

Ami pedig magát az utazást jelenti, Low esküszik, hogy szinte sértés az Egyesült Államokra nézve átrepülni rajta, hiszen a vonatút egészen káprázatos képeket tárt elénk.

Az állandóan változó táj garantáltan mindenkit el fog bűvölni, nem is beszélve az élő amerikai történelemről, amit a sokat látott vonatsíneken járva élhetünk át.

Forrás: globoport.hu

 

Előző cikkA kecskeszelfi az új divat
Következő cikkNem hatott kényszerítő erő a testületi ülésről távozókra