Vasúti talpfák gyulladtak meg Budapest XIV. kerületében, Rákosrendező állomás Teleki Blanka utca felőli oldalán – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a honlapján. A Mávinform tájékoztatása szerint Rákosrendezőn nem közlekednek a vonatok, ez érinti a dunakeszi vonalat is.

Az OKF közleménye szerint egy 100 méter hosszú, 5 méter magas talpfarakás egy része gyulladt meg. A nagy erőkkel kivonuló fővárosi hivatásos tűzoltók két vízsugárral megkezdték az oltást. A Mávinform tájékoztatása szerint a Budapest-Vác-Szob, a Budapest-Veresegyház-Vác és a Budapest-Esztergom vonalon jelentős késésekkel kell számolniuk az esti vonatokkal utazóknak.
Az esztergomi vonalon a vonatok Angyalföldig közlekednek és onnan is indulnak Esztergom felé. A szobi vonalon a vonatok csak Rákospalota-Újpestig közlekednek és onnan indulnak Vác, Szob, illetve Veresegyház, Vác felé. A vasúti jegyeket és bérleteket elfogadják az M3-as metrón és a 14-es villamoson Rákospalota-Újpest-Angyalföld-Lehet tér-Nyugati pályaudvar közötti szakaszon – írta a Mávinform.

MTI, főkép: Index.hu

Előző cikkElhunyt Lipniczky Ferenc
Következő cikkÚjabb utat újít fel az önkormányzat