Sportos programok délelőtt, ugrálóvárak minden mennyiségben este pedig telt házas Irigy Hónaljmirigy koncert a Katonadombon. Röviden így lehet összefoglalni a dunakeszi majális.

Talán két éve voltak ennyien, pedig akkor melegebb volt – mondta már délután egy hölgy a Katonadomban, amikor arról érdeklődtünk, hogy látott-e már ennyi embert a majálison. Egy biztos, a pár órával kezdődő Irigy Hónaljmirigy koncertet zsúfolt ház várta. A sátor bizony beszűkítette a rajongókat, de ugye mi lett volna, ha esik az eső. A feltevés azért volt jogos, mert csak kb. 48 órával a majális előtt derült ki, hogy egész szép idő lesz szerdán. Ezt egyébként a Post is megjósolta, de ne szaladjunk ennyire előre.

Sportos majális mellett tettek hitet a szervezők.

Volt futás, szkander, sportbemutatók és Dióssi Csaba polgármester is beöltözött egy kis vívásoktatásra. Somfai Péter világbajnoki ezüstérmes párbajtőröző mutatta meg a politikusnak az alapfogásokat.

Mi a szkanderversenynél időztünk el egy kicsit, ahol a világkupagyőztes Kovács Péter volt a házigazda. Fura dolog ez az erőmérő, mert aki izmos, az miért fitogtassa, a nyüzügének pedig mi élmény van abban, ha könnyen lenyomják. Meglepetésünkre még volt vagy két tucat vállalkozó. Ők látható jó kedvvel mérkőztek meg egymással.

A nap egyébként zenés városi ébresztővel indult, egy rezesbanda fújta az ünnepi indulókat. Nem csoda, hogy jókedvűek voltak, hiszen a Post fotósa elkapta az a pillanatot, amikor a muzsikusok az étel mellett jófajta pálinkát is betáráztak. Nem mintha bátorítás, inkább a kitartás végett.

A Katonadombon aztán volt minden, ami ilyenkor szokásos, a sportos kellékeken túl étel, ital és persze ugrálóvár. Azt mondjuk nem tudtuk megfejteni, hogy miért alakult ki az egyiknél hosszú sor, hiszen felnőtt fejjel a többi is izgalmasnak tűnt.

Délután 6-tól Irigy Mirigy-koncert, az extravagáns zenészek egyike a szocialista BKV-ellenőrök trikójában feszített, az ilyen meghökkentés a vicces zenekartól alapelvárás. A zenével pedig nem lehet melléfogni, hiszen miközben a tartalom tréfás, a zenei produktum kifogástalan. Az időjárás végig kegyes volt a dunakesziekhez, hol sütött a nap, hol kissé beborult, de egyszer sem kellett aggódva tekingetni az ég felé. Az már egy másik kérdés, hogy ez a szerda olyan volt mintha szombat lett volna, a csütörtöki munkába menést viszont nem nagyon illett volna kihagyni. A bulinak így emberi időben lett vége.