2016. szeptember 15-én kezdődik el a XIII. kerület, Róbert Károly körút felújítása az Árpád híd és a Vágány utcai felüljáró közötti szakaszon. A felújítás teljes időtartama alatt biztosítják a közúti forgalmat irányonként két sávon, a villamosközlekedés is zavartalan lesz néhány hétvége kivételével. A munkálatok várhatóan 2017 nyaráig tartanak.

Forgalom az Árpád hídnál

Ez a budapesti útfelújítás ugyan légvonalban messze van Dunakeszitől, de alapvetően meghatározza a városba igyekvő autósok menetidejét. A Post tapasztalata szerint ilyenkor kilométerekre visszatorlódnak a járművek. Érdemes lesz megfontolni azt a vonatot.

A BKK közleménye szerint az érintett szakaszon új aszfaltréteget építenek, ahol szükséges, teljes pályaszerkezet-cserét végeznek, ezzel egyidejűleg a szegélyek és a kapubeállók is átépülnek. A Róbert Károly körút – Lehel utca csomópontban a meglévő villamosvágány is megújul.

Az útpályától zöldsávval elválasztott kerékpárút épül a Róbert Károly körút déli oldalán a Papp Károly utcától a felújítással érintett szakaszon.

Az átkelőhelyeket akadálymentessé alakítják át, megújul a közvilágítás, emellett kamerarendszert építenek ki. A buszöblök pályaszerkezetét bazaltbeton burkolatra cserélik, míg a buszmegállók erősített aszfaltburkolatot kapnak.

A Népfürdő utcai és az Esztergomi úti közúti hidak felújítása pályánként három terelési ütemben valósul meg. Megújul a hidak útburkolata, szigetelése, valamint víztelenítési rendszert alakítanak ki. A hidakra új hídkorlát kerül, felújítják a lépcsőket, lépcsőkorlátokat és kettős közúti vezetőkorlátot is építenek. A híd alatt felújítják a közvilágítást.