Éjszaki buszjárat, az iskolák bővítése, valamint egy kulturális centrum terve. Dióssi Csaba tv-interjúban számolt be az elmúlt egy évről és terveiről. 

Dióssi Csaba beszámolt arról, hogy a város abba az öt járásba tartozik, ahol jelenleg a népesedési mutatók azt mutatják, hogy hosszú távon több lesz a születések száma, mint a halálozásoké. Ezért is a dunakesziek számára az óvodai, bölcsődei és iskolai képzéseket helyben szeretnék biztosítani.

Mindannyiunk célja, hogy elégedett lakosok és 21. századi ellátás legyen.

Dunakeszi az elmúlt időszakban folyamatosan bővült. A városvezetés igyekszik elébe menni a felmerülő kérdéseknek. Jelenleg az általános iskolákban van hatalmas gyerekszám, így a következő időszakban a középiskolákat bővíteni kell. A cél az lenne, hogy helyben tanuljanak tovább a gyerekek.

A szülők 38%-a szerint szükség van informatikai szakképzésre a gimnáziumokban.

A város a kormány elé terjeszt egy harminc, negyven évre előremutató tervet, melyben két párhuzamos osztályokkal működő gimnázium kezdeményezése és megvalósítása szerepel. Ezekben szeretnének indítani kéttannyelvű és informatikai osztályokat, illetve lenne gazdasági és gépészmérnöki képzés is.

Úgy terjesztjük a kormány elé, hogy 2022-ben el tudjon indul a középiskolában az oktatás, 2023-ban pedig a Művészetek Házában.

A polgármester elmondta azt is, hogy szükség van Művészetek Házára, ahol a kulturális kezdeményezések megvalósulhatnak. Van szimfonikus zenekara a városnak, illetve megindultak a színházi előadások, ezért ezek számára szükség van egy bázisra, ami kettős céllal valósulna meg. Egyrészt helyben lenne zene képzés, megvalósulhatna egy zenei iskola, valamint lenne Dunakeszinek koncert és színházterme.

Nagyjából három év múlva lehet számítani arra, hogy ezek a létesítmények – két új középiskola és egy kulturális centrum – megvalósulhatnak.

Az első éjszakai buszjárat már ezen a héten, május 31-ével (péntekkel) indul a város jóvoltából. Ez a péntek este Budapesten szórakozóknak biztosít biztonságos hazajutást. A buszjárat menetrendje áthidalja azt az időszakot, amikor még nem jár vonat hajnalban Budapestről Dunakeszire.

Mivel közel vagyunk Budapesthez, sok fiatal oda jár be szórakozni.

Ezt, a szombat hajnali hazajutási lehetőséget elsősorban a helyi fiatalok számára szeretnék elérhetővé tenni, éppen ezért a járatot ingyenesen lehet majd használni, de, ha túl sokan lennének az autóbuszon, akkor lakcímkártyát fognak kérni a felszálláskor. A Facebook profilomon indítottam felmérést, és kértem a fiatalokat jelezzék, hogy van-e erre igény. ⌊…⌋ Ebből kiderült (az is), hogy inkább a péntek este az erősebb.

Két időpontban indulnak majd az éjszakai járatok a Nyugati pályaudvarnál található buszmegállóból: 1:45-kor és 3:15-kor.

A busz első megállója a dunakeszi okmányirodánál lesz, majd a Fóti úton elmegy egészen a Határ útig, aztán a Kossuth Lajos utca felé egészen a Széchényi útig, utána a Fő úton a város határáig elmegy. Tehát egy teljes kört fog tenni az éjszakai járat. Erre egész évben lehet számítani, főként, ha beigazolódik, hogy szükség van rá.

Előző cikkKezdődik a nyár, jön a Köröndi esték
Következő cikkFolytatódnak az edzések, sztárfellépők érkeznek!