A Mozdulj Dunakeszi! programsorozat keretében idén is lesznek sztárfellépők, így találkozhatnak majd június 24-én Péntek Enikővel, július 24-én Tatarek Rezsővel, augusztus 30-án pedig Rubint Rékával. Minden héten hétfőn, szerdán és pénteken várják a mozogni, sportolni vágyókat a Katonadombon. 

A polgármester a nyitórendezvényen köszöntötte az részvevőket, és elismerően nyilatkozott arról, hogy az idén negyedik alkalommal megrendezett Mozdulj Dunakeszi! láthatóan sikeresnek ígérkezik, hiszen az összegyűltek létszáma, a rossz idő ellenére is felülmúlta az elképzelésit.

Még a legvadabb álmaiban sem gondoltam, hogy ennyien lesznek itt a sátor alatti térben.

A hétfői nyitórendezvényen az érdeklődők negyed órás váltásban megismerkedhettek az edzőkkel, és kipróbálhatták a gyakorlatokat. Hogy melyik nap mire számíthatnak, mikor ki tart edzést, és milyen típusú edzéseket fognak tartani arról korábban ITT írtunk.

Miután köszöntötte az idei év edzőit, Dióssi Csaba tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy mikor fognak sztárfellépők edzéseket tartani, akiknek a személyét a dunakeszi lakosok a programsorozat Facebook oldalán szavazták meg.

Tatarek Rezsőt közkívánatra a hölgyek kérték.

A jelenlévőknek városi emblémával ellátott kulcsot osztottak, ezzel is felhívva a figyelmet arra, hogy a mozgás során fontos a folyadék pótlása. Az önkormányzat összesen 200 kulccsal készült, ami az első alkalommal nem volt elegendő, hiszen pillanatok alatt elkapkodták a résztvevők.

Hétfőnként, a tavalyi évhez hasonlóan örömtánccal veszi kezdetét a mozgás, amit Radvánszky Edit táncoktató tart 17:30 és 18:30 között. A programirodával közös kezdeményezés nemcsak a fiatalokat szólítja meg a Mozdulj Dunakeszi! keretében, hanem az idősebbeket is. Ahogyan a táncoktató elmondta, ez a mozgásforma azoknak is ajánlott, akik valamilyen mozgásszervi problémával küzdenek, hiszen az örömtáncok nem tartalmaznak hirtelen mozdulatokat.

Természetesen az örömtánc alkalmával a fiatalokat is várják, hiszen ez remek lehetőség a számukra is, mintegy bemelegítésként ráhangolódhatnak Kutasi Kelly ezt követő, hétfői edzéseire.

Korábban ITT írtunk az eseményről.