Jubileumi hangversenyre hívta a város lakóit szombat estére a Dunakeszi Fúvószenekar. Az 50 éves együttes két év kihagyás után lépett újra a dunakesziek elé tavaszi koncerttel.

A VOKE József Attila Művelődési Központ Színháztermében különleges, javarészt eredeti fúvószenekarra írt darabok hangzottak el, Alfred Reed, Julius Fucik, Hidas Frigyes, Eric Whitacre, Percy Aldridge Grainger, Leonard Bernstein, Eric Osterling, James Barnes, Luiz Bonfa, John Kander műveit hallhatta a közönség, az indulóktól a versenyművön, a szimfonikus költeményen át a nagy amerikai musicalekig.

Tóth Ferenc karnagy 1972-ben indította el a zenekart és vezette további 45 évig. Az 50., jubileumi évfordulót ünneplő koncertet Szilágyi Szabolcs Balázs vezényelte, a közönség az ő diplomahangversenyének is tanúja lehetett. A bírálóbizottság az első sorban ült. Szilágyi Szabolcs Balázs, aki korábban szintén a Dunakeszi Koncertfúvósok tagja volt, Győrben, a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karán végezte karmesteri tanulmányait.

Előző cikkCsaládi nap – régi nagyok és új kicsik a dunakeszi iskolában
Következő cikkÁltalános iskolások nyerhettek érmeket idén is Dunakeszin a Judo városi versenyen