November 16-án érkezik a városunkba az az elektromos busz, amely 3 nap közszemle után november 19-én kezdi meg a tesztidőszakot.

Az érkező elektromos buszt dunakeszisítik, azaz felmatricázzák. November 19-án kezdődik a tesztüzem és az 1-es és 3-as vonalon lehet majd kipróbálni.

Hatótávja elvben 270-300 kilométer és egy nap egyszer lehet feltölteni. Ez azért érdekes, mert egy busz jelenleg ennél többet megy Dunakeszin, amikor szolgálatban van, de hát ezért van a tesztüzem.

Annyit lehetett tudni még, hogy egy ilyen jármű tízszer annyiba kerül, mint az októberben szolgálatba állt, frissen vásárolt berlini busz, viszont olcsóbb energiával megy. Az árát azonban csak hosszú évek alatt hozhatja vissza, ha jók a számítások. Mindenesetre a város már készül rá, és kiépített egy elektromos busztöltőállomást is – írtuk októberben.

Decemberben egyébként részletesen beszámolnak majd a tapasztalatokról. A főváros és más vidéki nagyvárosok már teszteltek ilyen, a MAN által gyártott buszokat, amelyben 29 ülőhely van és 90 utas szállítására alkalmas.

Címlapfotó: MTI/Máthé Zoltán

Előző cikkAszfaltozzák az M2-est, lezárnak egy sávot
Következő cikkMeghalt a Samsung-gyár egyik dolgozója