A kormány úgy döntött, hogy a 10 ezernél nagyobb lakosú városokban a közterületen is viselni kell a maszkot. Nem mindenütt, ezt helyben határozzák meg. A Post úgy tudja, hogy hamarosan közzéteszik a városi rendeletet a pontos helyszínekről. 9 óra után a polgármester Facebook-oldalán bejelentette a pontos helyszíneket.

A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a 10 ezernél több lakosú települések egyes közterületein a maszkviselés kötelező. A területek kijelölése a polgármester feladata. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ kedd este 23 óra előtt pár perccel.

Dunakeszin viszonylag kevés helyen lesz kötelező a szabadtéri maszkhasználat. Dunakeszi területén kormánydöntés értelmében a buszmegállókban, vasútállomásokon, tömegközlekedési eszközökön,

a Casalgrande tér lépcsővel határolt részén kötelező a maszkviselés!

A polgármester jelezte, ha kell, akkor felülvizsgálják a helyszíneket, külön kitért a kutyafuttatók helyzetére. Itt folymatosan figyelik, hogy kell-e szigorítani. Azt is ígérte, hogy még a mai nap folyamán egyértelműsítik a sportpályák rendjét is.