Továbbra is lehet sportolni a VSD keretein belül Dunakeszin. A kormányrendelet csak a szabadidős sporttevékenységet korlátozza, az igazolt versenyzőkét nem.

Folytatódnak az edzések a VSD sporttelepein, és feltehetően a mérkőzéseket is megtartják. A kormány egyértelműsítette a járvánnyal kapcsolatos intézkedéseit. A vonatkozó jogszabályok szerint a versenyszerűen sportolók tevékenységükben nem korlátozhatóak. Ennek ismeretében a VSD-ben minden csapatnál megtartják az edzéseket és ha lehetséges, akkor a mérkőzéseket is.

A 20 órától kezdődő kijárási tilalom miatt a VSD minden játékosa számára igazolást állít ki a kormány hivatalos honlapjának útmutatása alapján.

Mindezeket Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is megerősítette Facebook-oldalán: Az új kormányrendelet ugyan tiltja a szabadidős létesítmények (így a sportlétesítmények) használatát, de KIVÉTELT KÉPEZNEK AZ ALÁBBIAK: 12.§ (4) A jégpályák, az uszodák, az edző- és fitnesztermek és a sportlétesítmények a sportról szóló törvény szerint VERSENYSZERŰEN sportolók számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából látogathatóak.

Folytatódhatnak tovább az ilyen edzések úgy egyéni, mint csapat sportágakban felnőtt és utánpótlás szinten egyaránt. További részleteket a VSD honlapján talál.