All I want for Christmas, mézes puszedli és elképesztő zsivaly várt péntek este Dunakeszi legújabb iskolájában. Ez a kézműves karácsonyi vásár fogadta azokat a városbelieket, akik kíváncsiak voltak az új épületre.

-Ez micsoda? – érdeklődtem egy barna kis csillag iránt.

– Nagyon finom. – ezt a választ kaptam a Patriktól, a negyedikes sráctól. Persze később azt is elmondta, hogy teljes kiőrlésű lisztből van és cukormentes, meg azt is, hogy a hógömbök szempillantás alatt elfogytak.

– Anya utánanézett az interneten, de elég sok bonyodalom után sikerült csak megcsinálni. – mondta Patrik a végül sikeres projektről.

 Juhász Barbara, az egyik elsős gyerek anyukája szerint az ilyen vásárok, mint a mostani, elsősorban abban tudnak sokat segíteni, hogy a szülők jobban megismerjék egymást.

-Mi meg fürdőbombát is hoztunk – mondta Békési Blanka, felsős kislány. Mutatja a portékát, komolyan elgondolkodom, hogy abból is hozzak haza egyet. (Ugyanis Patrikéknál jól bevásároltam.)

-És jól, megy az üzlet, Blanka?

-Igen, de még nem tudjuk, mire költsük a pénzt.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/dunakeszipost/videos/1863450587299540/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Az árak alacsonyak, de hogy mire is fordítják a hasznot, azt már a Szent István igazgatónőjétől tudom meg, aki kedvesen tessékel az igazgatói tárgyalóasztalához.

-Az osztályok javára gyűjtünk, ezt szabadidős programra fordíthatják majd, ki, hogy szeretné – mondja Laczkovich Krisztina, a huszonnégy tantermes iskola igazgatója. Arról is kérdeztem őt, milyen az új épületben vezetni az intézményt.

-Hatalmas a változás. Az előző épületben már nem fértek el a gyerekek, és lássuk be, szükség volt arra is, hogy modernebb körülmények között tanuljanak, például itt a termek fel vannak szerelve okos projektorokkal, ami sokban segít minket, hogy lekössük a gyerekek figyelmét.

A tanárok között akadnak olyanok is, akik diákként még az előző épületbe jártak, de hiába az érzelmi kötődés, ők is elismerik, hogy sokkal kényelmesebben ebben a modern épületben tanítani.

Előző cikkHa teheti, így segíthet a nélkülözőknek!
Következő cikkKomoly áramszünetet jelentett be az ELMÜ