A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén is megrendezi a Karácsonyi Adománygyűjtését. Ahogy eddig oly sokszor, most is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez Dunakeszi. Ha teheti, vegyen részt benne Ön is! Mondjuk is a részleteket!

„Támogassa Ön is a nélkülözőket, azért, hogy a nélkülöző családok és gyerekek is terített asztal mellett ünnepelhessék a Karácsonyt!” – tette közzé a felhívást a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, akik a karácsony előtti időszakban lakossági élelmiszergyűjtést szerveznek Dunakeszin.

Az adománygyűjtő akciót idén november 24-26. között tartják Dunakeszi Tesco Hipermarketben.

A szervezők arra kérik a lakosságot, hogy aki megteheti, vásároljon a nélkülözőknek tartós élelmiszert, és adja le önkénteseiknek a kijáratnál felállított gyűjtőponton. Elsősorban tehát tartós élelmiszert várnak, így liszttel, cukorral, olajjal, tésztafélékkel, rizzsel, tartós tejjel, konzervekkel és édességgel tud a leginkább segíteni.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=NL1e83LIGHc[/youtube]

 

Dunakeszin az akció lebonyolításban oroszlánrészt vállal a DÓHSZK Család-, és Gyermekjóléti Központ, akik nem csupán gyűjtik, el is juttatják a csomagokat a rászorulóknak.

„Évek óta veszünk részt az Élelmiszerbank Karácsonyi Adománygyűjtésén, mert mint tavaly is, az a célunk, hogy 200 csomagot tudjunk összeállítani a rászoruló egyedülállóknak és családoknak. A csomagok még a karácsony előtti héten kiosztásra kerülnek” – mondta a Dunakeszi Postnak Gál Gellért Ákos, a DÓHSZK szakmai igazgatója.

Ha csatlakozni szeretne a kezdeményezéshez, akkor a gyűjtés pontos időtartama:

Péntek, november 24., 15.00 – 20.00 óra között
Szombat, november 25., 08.00 – 19.00 óra között
Vasárnap, november 26., 08.00 – 18.00 óra között

A helyszíne: a TESCO, Dunakeszi Hipermarket

Cím: Dunakeszi 2120 Dunakeszi, Fő út 190.

Előző cikkEgész éjjel dolgozni fognak a Bajcsyn
Következő cikkHamar elkeltek a hógömbök a Szent István suliban