Fontos határidő az építményadó adatbejelentéssel kapcsolatban. Változások esetén az építményeket (lakásokat és egyéb nem lakás célú építményeket) érintő adatbejelentést 2021. január 15-ig kell megtenni az adóhatóság felé.

A 2021. január 1-jei állapotnak megfelelően azon adóalanyok/tulajdonosok/haszonélvezőknek számára, akiknek az építményükkel – építmény szolgálhat lakásra vagy minden más nem lakás céljára is – kapcsolatosan bármilyen adóztatást érintő változás történt, arról 2021. január 15-ig adatbejelentést kell teljesíteniük az önkormányzati adóhatóság felé. 

Az adatbejelentés adatai alapján az önkormányzati adóhatóság határozatban állapítja meg az adót, tehát az adózónak nem kell kiszámítania azt.

Adóköteles Dunakeszi önkormányzat illetékességi területén lévő építmények közül a lakás és a nem lakás céljára szolgáló épület, épületrész (építmény). Az adókötelezettség az építmény valamennyi helyiségére kiterjed, annak rendeltetésétől, illetőleg hasznosításától függetlenül.

Az építményadó alanya lehet, aki a naptári év első napján az adóköteles épület tulajdonosa, vagy ha vagyoni értékű jog áll fenn az épületen, a vagyoni értékű jog jogosultja. Magyarán, ha valaki az elmúlt egy évben beköltözött, és tulajdonos lett, akkor rá vonatkozhat a szabályozás.

A bejelentést itt tudja megtenni.

Az építményadó adatbejelentésének megtételére az „Adatbejelentés az épület, épületrész utáni építményadóról” nyomtatvány szolgál. Nyomtatványaink az önkormányzat honlapjáról is letölthetőek – írja a város honlapja.

Előző cikkA Burger King egyelőre nem mondja meg, hogy mikor nyílik a dunakeszi éttermük
Következő cikkTéglával ütötte a halott asszony fejét a hidegvérű gyilkos fóti férfi