Tévéshow-ban szerepel Katona András, aki Dunakeszin üzemelteti a Sushimádó éttermét. A TV2 szereplője azt mondta, hogy élvezi a rivaldafényt és az új bizniszének is jól jöhet. Drukkolás és tapasztalatok városunkról, interjú a hétköznapokról a Séfek Séfe reality főzőműsor szereplőjével. 

Milyen tapasztalatokkal lettek gazdagabbak a Sushimádó nyitása óta?

Négy hónappal ezelőtt nyitottuk meg a Sushimádót Dunakeszin, ahol azóta rengeteg gasztromán, illetve igényes ételeket kedvelők is megfordultak. Büszkén állíthatom, hogy a Sushimádó kuriózumnak számít Dunakeszin. Szerencsére bevált a gondolkodásunk, az elképzelésünk, hogy egy olyan réteget célzunk meg, akik ismerik az ázsiai ízeket. Vannak napok, amikor telt házzal működünk. Szeretnek minket a leveseink miatt, a pho leveseink nagyon népszerűek. Ezzel a kínálattal egyedülállóak vagyunk a környéken. Nagyon pozitív visszajelzéseket kapunk folyamatosan, aminek nagyon örülünk. Jó döntésnek tűnik, hogy meg mertük lépni azt, hogy ilyen magas színvonalon az agglomerációban nyitottunk éttermet. Szeretik a vevők, hogy mindig friss a választék, és nem kell bemenni Budapest belvárosába ugyanilyen minőségű ételért. Vidék is kezd kiépülni, és ez nagyon örvendetes.

Hogyan győzi meg az embereket, hogy a nyers hal nem ördögtől való?

Napi szinten jönnek új vendégek, akik ajánlás útján érkeznek hozzánk. Nagyon örülök, hogy sikerült sok emberrel megismertetni, megkóstoltatni a sushit és a többi ételünket. Sikerült meggyőzni a vendégeinket, hogy attól, hogy kicsit drágább az étel, illetve, hogy nyers halból készül a sushi, attól még nagyon finom, egészséges és elérhető.

Dunakeszivel, mint várossal kapcsolatban bejöttek a számításai, hiszen több mint tíz évig külföldön dolgozott?

Nagyon pozitív élmény nekem a város. Örülök, hogy ezt a kisvárost választottuk. A főváros közelsége miatt rengeteg szakmabéli kolléga is eljön Dunakeszire – akik már megjárták a világot -, hogy meglátogassák az éttermünket, illetve sokan jönnek célirányosan hozzánk egy finom ebédre vagy vacsorára. Ez is azt mutatja, hogy fejlődik Dunakeszi, nagyon sok nyitott szellemiségű lakossal találkozom, ami pozitív élmény. A hétvégék kicsit lelassulnak, de hétköznap nagy a pörgés. Szerintem Dunakeszi egy szuper város!

Az elmúlt hetekben feltűnt a TV2 Séfek Séfe főzőműsorában. Milyen céllal jelentkezett?

Ez egy óriási lehetőség számomra. Nem gondoltam volna, hogy a televíziós szereplés, a műsorban való megjelenés és a verseny ilyen sokat segíthet akár a bizniszben, akár a Sushimádó ismertebbé válásában, vagy a személyes ügyeimben is. Ez most nagyon pozitív dolog az életemben, van miért izgulni, az biztos! Nagyon érdekes a műsor, szeretem a kihívásokat, a megmérettetéseket, ezért is jelentkeztem. Abszolút igényes módon készül a Séfek Séfe, ez nekem nagyon jó élmény, és élvezem a  média előnyeit is.  A jó érzés mellett persze furcsa szerepelni a képernyőn. Összeszedettséget kíván az, hogy kamerák előtt beszéljek, más jellegű kommunikációt igényel. A főzéseket nagyon élvezem, tulajdonképpen minden percét szeretem a műsornak. 

A Sushimádót azért kezdtem el, mert imádom az ázsiai konyhát, de előtte már széles rálátásom volt a többi világkonyhára, amit most a műsorban is meg tudok mutatni. Mivel nagyon sokat éltem és dolgoztam külföldön, ezért az alapanyagok legjavával már főztem, ez most kimondottan nagy előnynek számít. Azért jelentkeztem a műsorba, hogy kipróbáljam magam más körülmények között is. Ez egy nagyszerű verseny, ahol helyt akarok állni. Korábban nem szoktam hozzá a médiaszereplésekhez, ezért furcsa, hogy 30-40 kamera figyeli minden percemet. Ha zavarban van az ember, akkor könnyen elveszítheti az önuralmát, ami nem szerencsés. 

A korábbi interjúnk alkalmával említette, hogy készül a lakásétterme, amit Budapest belvárosában fog megnyitni. Milyen fázisban van ez a projekt? 

Ha minden jól alakul, akkor a lakásétteremben október végén megrendezhető az első rendezvény. Ez egy teljesen exkluzív hely lesz, ahol privát vacsorákat, borkóstolókat, alapanyag-bemutatókat fogunk tartani. 70%-ban már készen van a hely, most hajrázunk, hogy elkészüljünk a kitűzött időpontig.

Előző cikkLakáshitel is, zöld is, hogy olyan otthont vegyen, amely nem pazarolja az energiát
Következő cikkBudapestre járt benzint lopni a dunakeszi férfi