Biztosan sokan emlékeznek rá, milyen színes és sokszor elgondolkodtató munkák érkeztek a víz világnapra rajzpályázatra. A legjobbakat most óriásplakátokon is bemutatja a város.

Az önkormányzat évek óta a Zöld Dunakeszi Program jegyében hirdeti meg a víz világnapja gyermekrajzpályázatot a helyi óvodások és iskolások körében. A szakmai zsűri díjain túl kategóriánként egy-egy közönségdíj is gazdára talált, a győztes munkákat pedig most városszerte óriásplakátokon csodálhatjuk meg.

Az önkormányat óriásplakátokon mutatja be a víz világnapja alkalmából hirdetett rajzpályázat győztes munkáit

Nyíri Márton, környezetvédelemért felelős alpolgármester elmondta, hogy nagyon örül, mert úgy tapasztalja, hogy mind a városi környezetvédelmi fotópályázat, mind pedig a víz világnapja gyermekrajzpályázat évről évre egyre több családot mozgat meg. “Idén már mindkét zsűrinek nagy fejtörést okozott, hogy hogyan válogassa ki a beérkező több száz alkotásból a legjobbakat. Úgy gondolom, hogy igazi különlegesség, hogy a díjazott alkotók pályamunkái óriásplakátokra és nyilvános hirdetőtáblákra kerülnek ki.

Nagyon jó látni, amikor kimennek a családok, és büszkén fényképezkednek a győztes alkotások előtt, amelyeket ilyen módon az egész város lakossága láthat.”

A város számos pontján találkozhatunk a színes rajzokkal

A plakátok még az alábbi helyszíneken tekinthetőek meg: Luther Márton téri körforgalom, Fóti úti Tesco, Barátság útja kutyafuttató, Magyarság Sporttelep, Repülőtéri út-Alagimajori út, Barátság útja piac sarka, Széchenyi utca, Barátság útja benzinkút, Shell körforgalom, Határ úti körforgalom.

Előző cikkVonatozna a Balatonhoz, de bosszantja a csatlakozás? Jelezze!
Következő cikkA Gérecz Attila Tanuszodából Európa csúcsára jutottak a dunakeszi fiatalok