Új sebességmérőt, sőt mérőket helyeznek ki a Pálya utca és Muskátli utca környékén. Intelligens berendezésekről lesz szó. Ha valaki a megengedett sebességethatárt átlépi, akkor a Muskátli utcai lámpa automatikusan pirosra vált.

Muskátli utca

Mind a két irányba kitesznek ilyen sebességmérőket. A módszer egyébként Fóton állítólag már bevált. Arról az útszakaszról van szó, amelyen sokan “okosba” érik el Budapestet, pontosabban Káposztásmegyert. Sokan így próbálják megspórolni az éves Pest megyei matricát, amely 5000 Ft.

Legkésőbb augusztus végéig felszerelik a berendezéseket – tudtuk még Benkő Tamástól. Az önkormányzati képviselő azonban azt reméli, hogy akár már júliusban is üzemelni fog ez a forgalomszabályozási eszköz.

Az cél, hogy az megengedett sebességet átlépő autós megtapasztalja, hogy szabálytalankodva lassabban jut el úti céljához.

A Pálya úton egyébként végig 50 km/h-val lehet csak haladni. Kb. 10 éve volt egy szakasz, ahol 70 km/h volt a megengedett sebesség, de az út rossz állapota miatt már régóta nem szabad száguldozni. Kérdésünkre Benkő Tamás azt ígérte, hogy 2018-ig az önkormányzat felújítja a körforgalom és a Kápolna utca közötti szakaszt.

 

Más változással is találkozhatnak hamarosan az autósok. Itt és a Bojtorján utcai gyalogátkelőnél fényvisszaverős táblával hívják majd fel a figyelmet a zebrára.

 

Benkő Tamás szerint a rendszert folyamatosan vizsgálják majd és tapasztalatok után, ha kell, változtatnak.

Előző cikkCsúcsbiciklistákat nézhet vasárnap Dunakeszin
Következő cikkMázli kellett a győzelemhez – lezárult a kisállatverseny