Családiasan ünnepelte 30. születésnapját a Szentendrei Ferences Gimnázium Sportcsarnokában a Magyar Korfball Szövetség. Itt köszöntötték a Dunakeszin Európa-bajnokságot nyert U15-ös és U13-as válogatott tagjait is. Kilenc VSD-s korfballos kapott elismerést.

Bajnoki forduló a sport kedvéért és ünnepi ebéd az elismerés gyanánt, ebben volt része 9 dunakeszi utánpótláskorú korfballosnak és persze válogatott edzőiknek, Vágó Zoltánnak és Veres Jucának a Magyar Korfball Szövetség rendezvényén. Mint arról beszámoltunk, nyáron Dunakeszin rendezték az U15-ös korfball-Európa-bajnokságot. Ezt megnyerte magyar válogatott, ahogy az U13-asoknak kiírt versenyt is.

Akkor így számoltunk be róla:

A szövetség a múlt hétvégén ünnepelte megalakulásának 30. évfordulóját és erre meghívta legsikeresebb játékosait, köztük a dunakeszieket is. A rendezvény után a szövetség elnöke, Bóné Zoltán arról beszélt a Postnak, hogy ez az egyik legdemokratikusabb játék, hiszen vegyes csapatokban űzik és a szabályok miatt együtt tud küzdeni a 100 kilós apuka, az akár 40 kilós, 12 éves kislányával is, ha úgy adódik. Persze az élsport szintjén már más a helyzet, de mivel a szabályok nem engedik a testi kontaktust, és a dobásoknál sem lehet durván kihasználni a fizikai fölényt, azért igazi tömeg- és iskolai sport a korfball.

Bóné Zoltán példaként a nyári beach-korfballt említette. A Balatonban játszottak, hiszen a korfball szabályai szerint nem lehet futni a labdával csak passzolni, így ez a vízben is kivitelezhető. Azt már mi tesszük hozzá, hogy számtalan strandon lehet találni a vízbe telepített korfballra is használható gyűrűket (bocsánat, korfokat).

Az elnök tehát azt reméli, hogy ezt a 120 éves sportágat minél szélesebb körben játsszák majd az iskolákban, hiszen minimális az eszközigénye, a korfok könnyen mozgathatók, focilabda (mert lényegében ezzel játszható) pedig szinte mindenütt van. A közeljövő terveiről azt mondta, hogy ismét pályáznak egy utánpótlás világbajnoki eseményre, de a pandémia miatt ennek megrendezése és ezáltal elnyerése még bizonytalan. A végén pedig a Poston keresztül is külön gratulált a 9 dunakeszi játékosnak és edzőiknek.

Címlapképünkön a 9 válogatott játékos és a 2 edzőjük szerepel a VSD elismerésén.

Előző cikkMezítláb a parkban, avagy különleges ösvényt kapott egy dunakeszi óvoda
Következő cikkJól szólt a Neoton és a Unique a főtéren