Az SZTK körforgalommal kapcsolatban olvasható, hogy a torlódások és az elavult forgalmi rend indokolja a beruházást. Azonban olvasóinkban felmerült a kérdés, hogy vajon gondoltak-e a gyalogosokra is. A Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet, a patika és más szolgáltatók miatt indokolt a kérdés: vajon lesz-e gyalogátkelőhely a körforgalomnál?

Mivel ezzel kapcsolatban nem találtunk leírást, felkerestük Dióssi Csaba polgármestert, aki kérdésünkre elmondta, hogy az igény teljesen jogos.

„A szakemberekkel és Szabó József képviselővel közösen átnéztük a lehetőségeket, és arra jutottunk, hogy a jelentős gyalogosforgalom miatt három irányban is indokolt a zebra kialakítása. A beruházásnak köszönhetően tehát nemcsak az autósoknak lesz gördülékenyebb a közlekedés, hanem a gyalogosok számára is biztonságossá válik a csomópont” – nyilatkozta Dióssi Csaba.

A körforgalom három ágában is lesz gyalogátkelőhely

Arról, hogy meddig tart a kivitelezés, és mi tart ennyi ideig, a kivitelezőt kérdeztük meg. Erről készült anyagunkat hamarosan olvashatja portálunkon.

Előző cikkElképesztő időutazás – 1956-os képek Dunakesziről
Következő cikkAranyba borul a város – Mesés képek az őszi Dunakesziről